شناسایی کمی و کیفی آنتوسیانین ها در عصاره پوست انار

نویسندگان
1 دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2 استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
3 استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4 دانش‌آموخته کارشناسی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
5 استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
6 دانش‌آموخته کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه پیام نور
چکیده
چکیده
در تحقیق حاضر از پوست خشک سه رقم انار ایرانی توسط چهار حلال آلی و به روش سوکسله عصاره­گیری شد. از عصاره­ها پنج آنتوسیانین، توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا جفت شده با آشکارساز مرئی-فرابنفش، از طریق مقایسه زمان بازداری استانداردهای متناظرشان و به روش تزریق استاندارد خارجی، شناسایی و اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد در میان حلال­ها اتانول و در بین ارقام انار، پوست سیاه اردستان با سطح اطمینان بالاتر از 95٪ بیشترین میانگین راندمان استخراج را داشته­اند. نتایج آزمایشات کروماتوگرافی بیانگر این است که پوست انار، آنتوسیانین­های منو­گلوکوزید بیشتری نسبت به آنتوسیانین­های دی­گلوکوزید دارد و بیشترین میزان آنتوسیانین­ها به ویژه آنتوسیانین­های منوگلوکوزید شامل دلفینیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 208)، سیانیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 229) و پلارگونیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 105) در عصاره اتانولی پوست خشک رقم پوست سیاه اردستان شناسایی شدند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Identification and quantification of anthocyanins in pomegranate peel extract.

نویسندگان English

Rahmat Allah Zare Zadeh mehrizi 1
Zahra Emam Jomeh 2
Mohammad Shahedi Bagh Khandan 3
Elahe Loni 4
Hamid Reza Akhavan 5
Javad Biyabani 6
چکیده English

In present study, dried pomegranate peel of three dominant Iranian varieties was extracted by soxhlet extraction (SE) method via four solvents. In this study Five anthocyanins were identified and quantified in the extracts by high performance liquid chromatography (HPLC) coupled with ultraviolet-visible (UV-Vis) spectrometric detector at wavelength of 517 nm according to their retention times and external standard method. According to the results extraction yield of Poost Siyahe Shirine Ardestan (PSSA) variety is more than other two varieties and extraction yield of ethanolic extracts is more than other solvents in p≤0.05. HPLC analysis was indicated pomegranate peel include of more mono glucoside anthocyanins than di glucoside anthocyanins also the most of anthocyanins particularly mono glucoside anthocyanins were detected in ethanolic extract obtained from dried peel of PSSA variety.

کلیدواژه‌ها English

HPLC
Diglucoside Anthocyanin
Acetone
Soxhelt