بررسی اندیس پراکسید روغن سویای شرکت روغن نباتی ارجان نوین بهبهان به منظور ارزیابی شرایط بهینه نگهداری آن

نویسندگان
1 استادیار علوم غذایی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء(ص) بهبهان، بهبهان، ایران
2 دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امیدیه، گروه شیمی، امیدیه، ایران
چکیده
چکیده
روغن سویا با بازده بالا مهم­ترین روغن نباتی است که در جهان تولید می شود. کیفیت روغن سویا تحت تأثیر عواملی نظیر آسیب دانه­ها، رطوبت زیاد، درجه حرارت بالا در هنگام نگهداری و فرآوری، قرار­گرفتن در معرض اکسیژن و نور، تغییر می­یابد. هدف از این پژوهش تعیین شرایط بهینه تولید و نگهداری روغن مورد آزمایش جهت جلوگیری از تخریب اکسیداسیونی و فساد شیمیایی آن بود. در این تحقیق میزان شاخص پراکسید جهت بررسی میزان پایداری روغن سویا تحت تاثیر عوامل تشدید کننده فساد اکسیداتیو در زمان تولید، ارزیابی گردید. نتایج حاصل از ارزیابی اندیس پراکسید نمونه های روغن سویا تحت شرایط متغییر های دما،حضور آنتی اکسیدان و مقدار فلز آهن در سطوح مختلف نشان داد که اثر دما، آنتی­اکسیدان و فلز آهن بر روی اندیس پراکسید روغن سویا در سطح 1 درصد معنی­دار است. همچنین تآثیرمتقابل دما- آنتی اکسیدان و دما- آهن نیز در سطح 1 درصد معنی دار بود. بیشترین میزان اندیس پراکسید روغن در بیشترین سطح دمایی (80 درجه سانتی گراد) ارزیابی شد. میزان آنتی­اکسیدان افزوده شده به روغن سویا تاثیر معنی‎داری بر اندیس پراکسید روغن در سطح احتمال 1 درصد داشته و بیشترین میزان آن تحت شرایط عدم حضور آنتی اکسیدان، در روغن اندازه گیری شد. سطوح مختلف فلز آهن تاثیر معنی‎داری در سطح احتمال 1 درصد بر میزان اندیس پراکسید روغن سویا نشان داد. بیشترین میزان اندیس پراکسید روغن سویا با میزان آهن ppm3 آهن و دمای 80 درجه سانتی­گراد به دست آمد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of Peroxide Index of Soybean Oil of Behbahan Arjan Nevin Vegetable oil company For Evaluation of It Storage Optimized Conditions

نویسندگان English

Ali Aberomand 1
Masoud Mokaffa 2
چکیده English

Soybean oil is the most important vegetable oil, which is produced in the world because of oil good quality and high yield. The quality is affected by factors such as damage to the seeds of soybean oil, high humidity, high temperatures during storage and processing, exposure to air (oxygen), especially at high temperatures, contact with oxidizing agents Starter and exposure to light altered. The purpose of this study was to determine the best conditions for optimization of products and maintenance of test oil was to prevent the destruction of its chemical oxidant and corruption. In the present study the stability of soybean oil peroxide index aggravating factors that affect corruption oxidative the time of production, was assessed. The results of the average of 4 replicates Peroxide samples of soybean oil under different levels of temperature, antioxidants, and the amount of iron metal showed that the effects of temperature, antioxidants and iron metal on Peroxide soybean oil at 1% level is significant. The interaction of temperature - temperature antioxidants - iron was significant at the 1% level. Peroxide highest maximum level temperature of the oil at 80°C. The amount of antioxidant added to the oil, soybean oil had a significant effect on the peroxide index was 1% level. The maximum amount of oil in the peroxide index absence of antioxidants in the oil obtained. Levels of iron metal significant effect on the rate of 1% soybean oil peroxide index showed. Peroxide highest amount of iron in soybean oil was obtained 3 ppm and temperature of 80°C.

کلیدواژه‌ها English

Soybean oil
Peroxide index
Oxidative spoilage
Temperatures
Iron
antioxidants