تهیه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر پروتئینی از دانه گاو دانه (Vicia ervilia)

نویسندگان
1 دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2 استاد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
3 استادیار علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان
چکیده
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی پتانسیل تهیه یک فیلم زیست تخریب­پذیر از پروتئین دانه گاودانه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن بود. فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه (5 گرم در 100 میلی­لیتر آب قلیایی) و گلیسرول (50 درصد وزنی / وزنی کنسانتره پروتئینی) تهیه شد. میزان رطوبت، رنگ، استحکام کششی، کشش پذیری تا نقطه شکست، میزان نفوذپذیری به رطوبت و میزان آبگریزی (هیدروفوبیسیتی) فیلم انداز­گیری شد. فیلم پروتئینی گاودانه با میزان رطوبت 69/27%، استحکام کششی 04/5 مگاپاسکال و میزان نفوذپذیری به رطوبت 72/0 (گرم میلی­متر بر کیلو پاسکال ساعت مترمربع) قابل مقایسه با فیلم­های پروتئینی دیگر بود اما اندیس­های قرمزی (41/22= a) و زردی (20/37= b) رنگ و کشش پذیری تا نقطه شکست (118%) آن از دیگر فیلم­های پروتینی بیشتر به دست آمد. میزان آبگریزی آن (83/49 درجه) در مقایسه با فیلم­های پروتینی سویا و کازئینات سدیم بیشتر و از برخی فیلم­های پروتینی مانند فیلم لوبیا قرمز کمتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج حاصل به نظر می­رسد که فیلم پروتئینی حاصل از گاودانه پتاسیل خوبی جهت استفاده در کاربردهای بسته­بندی دارد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Preparation and determination of some physicochemical properties of biodegradable proteinous film from bitter vetch (Vicia ervilia) seed

نویسندگان English

Akram Arabestani 1
Mahdi Kadivar 2
Mohammad Shahedi 2
Seyed Amir Hossein Goli 3
چکیده English

This work was aimed to investigate the potential preparation of an biodegradable film preparation from bitter vetch seed protein and determine some of its physicochemical properties. The film was cast from bitter vetch protein concentrate (BPC) (5 g/ 100 ml alkaline water) and glycerol (50% w/w of BPC). The moisture content (MC), color, tensile strength (TS), elongation to break (EB), water vapor permeability (WVP) and surface hydrophobicity of the film were measured. The film with MC of 27.69%, TS 5.04 MPa and WVP 0.72 (gmm/KPa.h.m2 ) ws comparable with other protein films but its red and yellow indices in color (a=22.41 and b=37.20) and EB were higher than other protein based-films. Its surface hydrophobicity (49.83°) was higher than that of soy and sodium caseinate protein films and lower than red bean protein film. In general, according to the results, it seems that the film obtained from BPC has a good potential to be used in packaging applications.

کلیدواژه‌ها English

Biodegradable film
Bitter Vetch
Physicochemical properties