رفتار فیزیولوژیکی میوه خرمالو، رقم کرج، در پاسخ به تیمار پس از برداشت آب گرم و دمای انبارداری

نویسندگان
1 1- استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد 2- دانشجوی سابق دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
2 استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
3 استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
4 استادیار گروه مهندسی فضای سبز، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر
چکیده
چکیده
اطلاعات چندانی در خصوص رفتار فیزیولوژیکی پس از برداشت ارقام خرمالوی تولید شده در منطقه کرج و نیز دمای مناسب انبارداری آنها وجود ندارد. در این پژوهش میوه خرمالو ’رقم کرج‘ در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی برداشت و توسط تیمارهای آب گرم 45 و 50 درجه سانتی گراد هر یک در سه زمان 20، 30 و 45 دقیقه تیمار شد. همچنین به عنوان شاهد از تیمار آب 25 درجه سانتیگراد در مدت 30 دقیقه استفاده شد. سپس رفتار فیزیولوژیکی میوه­های تیمار شده در طی چهار ماه نگهداری در انبار سرد در دماهای صفر، 2 و 5 درجه سانتی گراد ارزیابی شد. نتایج نشان داد که شدت علایمی مانند قهوه­ای شدن سطح میوه، کاهش شدید سفتی بافت، شیوع آلودگی قارچی و کاهش خصوصیات رنگی L*, a*, b* در انبارهای 2 و 5 درجه سانتیگراد به مراتب بیشتر از انبار صفر درجه سانتی گراد بوده و بنابراین خرمالوی کرج به دمای صفر درجه سانتیگراد به منظور انبارداری مقاوم می­باشد. از طرفی تیمارهای آب گرم 45 درجه سانتیگراد در زمان­های 30 و 45 دقیقه و آب گرم 50 درجه سانتیگراد در زمان 20 دقیقه در مقایسه با شاهد و آب گرم 45 درجه سانتیگراد در زمان 20 دقیقه، سفتی بافت و خصوصیات رنگی میوه را در هر سه دمای انبارداری به خوبی حفظ و از شیوع آلودگی قارچی ممانعت نمودند. تیمارهای آب گرم 50 درجه سانتیگراد در زمان­های 30 و 45 دقیقه، با وجود حفظ مناسب خصوصیات رنگی برخلاف سایر تیمارهای موثر آب گرم موجب بروز عارضه قهوه­ای شدن سطح میوه گردیده و آلودگی قارچی قابل ملاحظه­ای نیز نشان دادند. بنابراین تیمارهای آب گرم 45 درجه سانتیگراد در زمان­های 30 و 45 دقیقه و آب گرم 50 درجه سانتیگراد در زمان 20 دقیقه تیمارهای قابل توصیه برای افزایش عمر پس از برداشت خرمالوی رقم کرج می­باشند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The behavior of persimmon fruit cv. Karaj in response to postharvest hot water treatments and storage temperature

نویسندگان English

Orang Khademii 1
Zabihalah Zamani 2
Yunes Mostofi 2
Siyamak Kalantari 3
Moosa Rasuli 4
چکیده English

There is not enough information about postharvest physiological behavior and optimum storage temperature of cultivated persimmons in Karaj region of Iran. In this study, persimmon fruit, cv. Karaj, was harvested at mature stage and was treated with hot waters at 45 and 50°C for 20, 30 and 45 min. Besides, one lot of fruit was bathed at 25°C for 30 min as control treatment. The physiological behaviors of treated fruits were monitored during 4 months storage at 0, 2 and 5°C. Results showed that severity of symptoms, such as; skin browning index, fruit softening, fungal disease incidence and loss of color indices (L*, a*, b*), were higher in storage at 2 and 5°C than storage at 0°C. Therefore, ʻKarajʼ persimmon was tolerant to 0°C for storing purpose. On the other hand, hot water treatments at 45°C for 30 and 45 min and 50°C for 20 min maintained fruit firmness and color properties, and controlled disease incidence better than that of control and hot water treatment at 45°C for 20 min. However, hot water treatment at 50°C for 30 and 45 min, in spite of maintaining suitable colour properties, contrary with other effective treatments caused to fruit skin browning and had notociable fungal disease. Therefore, hot water treatments at 45°C for 30 and 45 min and 50°C for 20 min are the recommendable treatments for increasing postharvest life of Karaj persimmon.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Hot water treatment
Storage temperature
Flesh firmness
Browning
color