تاثیر پوترسین و آب سرد بر ویژگی های کیفی و انبارمانی میوه انبه (Mangifera indica L)

نویسندگان
1 دانشجوی باغبانی دانشگاه هرمزگان
2 استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان
چکیده
چکیده انبه یک محصول گرمسیری است که از نواحی جنوب شرق آسیا منشا گرفته است. میوه انبه بدلیل فرازگرا بودن ماهیت فساد پذیری بالایی دارد. به منظور بررسی اثر تیمارهای پوترسین و آب سرد بر کیفیت پس از برداشت انبه، در سال 1390 آزمایشی در قالب فاکتوریل انجام گرفت. بدین منظور میوه انبه محلی در مرحله بلوغ تهیه، تحت ترکیب تیماری محلول پوترسین (0، 01/0، 1/0 میلی مولار ) و آب مقطر سرد (عدم غوطه وری و غوطه وری در زمان های 30 و یا 60 دقیقه) قرار گرفت. ارزیابی صفات کمی و کیفی میوه (نظیر وزن تر و خشک ، طول و عرض ، سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته، pH، مزه و عطر ، رنگ پوست و گوشت) و همچنین مشاهده علایم پوسیدگی انجام گرفت. نتایج نشان داد تیمار های پوترسین و آب سرد بر طعم میوه، اسید میوه و نسبت قند به اسید تاثیر گذاشته و همچنین باعث کاهش بروز علایم پوسیدگی گردیدند. پوترسین در هر دو غلظت به طور معنی داری بر سفتی و میزان مواد جامد محلول موثر بود. وزن تر و خشک نیز در همه تیمارهای آب سرد و پوترسین بالاتر از شاهد بود. نتایج حاکی از تاثیر مثبت و معنی دار تیمارهای غوطه وری توام میوه ها در‌ آب سرد و پوترسین در حفظ کیفیت ظاهری و افزایش عمر انباری انبه بود که بالاترین غلظت پوترسین (1/0 میلی مولار) به همراه غوطه وری در آب سرد بدین منظور توصیه می گردد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Influence of Putrescine and cold water on qualitative features and shelf life of mango (Mangifera indica L) fruit

نویسندگان English

Peyman Azar kish 1
Mansureh Shamili 2
چکیده English

Mango is a tropical crop that has been originated from south east areas of Asia. Mango has high decayed nature because it climacteric property. In order to investigate the effect of Putrescine and cold water treatments on post-harvest quality of mango, an experiment was done as factorial design in 2012. So local mango fruit was prepared at maturity stage, were treated with treatment combinations of Putrescine solution (0, 0.01, 0.1 mM) and cold distilled water (non-soaking and soaking for 30 and or 60 minutes). Quantitative and qualitative traits of fruit (like fresh and dry weight, length and width, firmness, total soluble solid, acidity, pH, taste and aroma, skin and pulp color) and also observation of rot symptoms have been measured. Results showed Putrescine and cold water treatments were affected fruit taste, acidity, and TSS/acidity ratio, also rot symptoms were reduced. Both concentrations of Putrescine affected the firmness and total soluble solids significantly. In all treatments combination of cold water and Putrescine fresh and dry weight was higher than control. The results indicated a positive and significant impact of mixed fruit dipping treatments in cold water and Putrescine in keeping appearance quality and improving storage life of mango fruit. Therefore the greatest concentration of Putrescine (0.1 mM) with immersion in cold water is recommended.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Cold
Postharvest
Poly amines
Quality
Temperature