اثرات سوربیتول، گلیسرول و لاکتیک اسید بر روی خواص مختلف لایه‌های نازک تهیه شده از کازئین

نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی
2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
چکیده اثرات افزودن هر یک از مواد نرم­کننده (سوربیتول، گلیسرول یا لاکتیک اسید) در محدوده غلظت %40- 0 برروی خواص مکانیکی و نفوذپذیری به بخار آب واکسیژن لایه­های نازک بر پایه کازئین مورد مطالعه قرار گرفت. مناسبترین فرمولاسیون که دارای نفوذ پذیری به بخارآب ) (WVP ونفوذ پذیری به اکسیژن ((OP و انعطاف پذیری اپتیمم بودند انتخاب شدند. مقادیر WVP، OP و خواص مکانیکی برای بهترین فرمولاسیون لایه­های نازک بر پایه کازئین در سه رطوبت­ نسبی (%75 و 52 ,32 RH=)نیز مقایسه شدند. میزان WVP با استفاده از روش مهاجرت رطوبت از فنجانک­ها ومیزان OP از طریق اندازه­گیری عدد پراکسید روغن موجود در فنجانک­ها اندازه­گیری شدند. خواص مکانیکی لایه­های نازک بااستفاده از دستگاه کشش اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که افزودن %20 هر یک از نرم کننده­ها به کازئین مناسب­ترین نسبت برای رسیدن به خواص اپتیمم مکانیکی (انعطاف­ پذیری، استحکام کششی و مدول الاستیک) بود. افزایش بیشتر غلظت نرم­کننده منجر به کاهش مقاومت به کشش و مدول الاستیک وافزایش ناچیزازدیاد طول و افزایش قابل ملاحظه WVP گردید. لایه­های نازک حاوی سوربیتول در رطوبت نسبی %32 و لایه­های نازک حاوی گلیسرول در رطوبت %75 دارای WVP بیشتری نسبت به دو رطوبت دیگر بودند.لایه­های نازک حاوی سوربیتول OP کمتری درهر سه رطوبت نسبی نسبت به لایه­های نازک حاوی گلیسرول و لاکتیک اسید دارا بودند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effects of sorbitol, glycerol and lactic acid on different properties of thin layers made from casein

نویسندگان English

Vajihe Heshmati 1
Mohammad Reza Kasai 2
چکیده English

Effects of addition of each plasticizers (sorbitol, glycerol or lactic acid) having concentration of 0-40% on mechanical properties and water vapor permeability (WVP) and oxygen permeability (OP) of casein composite films have been studied. The best formulation for each composite film having optimum amounts for mechanical properties, WVP and OP have been determined. The amounts of WVP, OP and mechanical properties for the composite films with optimum formulation at three different relatives humidity (RH =32, 52, 75 %) have been also compared. The value of WVP has been measured using a vial coated by a film. The value of OP for a film was determined from measurement of peroxide value for a definite amount of oil that is placed in a vial and coated by the film. Mechanical properties were measured using a tensile machine. The results showed that addition of 20% each plasticizer to casein was the best concentration to achieve optimum mechanical properties (elongation, tensile strength and elastic modulus). Further increase in concentration of plasticizer led to a decrease in tensile strength and elastic modulus and negligible increase in elongation and significant increase in WVP. Thin films containing sorbitol at RH 32% and thin films containing glycerol at RH 75% had WVP greater than that of two other RH. Thin films containing sorbitol at three RH had OP smaller than that of the films containing lactic acid and glycerol.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Casein
Mechanical properties
Water vapor permeability
Oxygen permeability