مطالعه تولید زایلیتول توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا جداشده از طبیعت

نویسندگان
1 کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
2 استادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
3 استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
چکیده
چکیده D- زایلیتول یک پلی­اُل پنج کربنه با قدرت شیرین­کنندگی بالا است و با توجه به خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تکنولوژیکی که این پلی­اُل دارد، در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی بسیار ارزشمند می­باشد. با در نظر گرفتن اینکه تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسم­ها بسیار اختصاصی است و نیاز به مصرف انرژی کمتری دارد، به طور وسیعی به عنوان یک روش جایگزین تولید شیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته است. اطلاعات نشان می­دهد در میان میکروارگانیسم­ها، مخمرها بهترین تولیدکننده می­باشند. در این بررسی این پلی الکل ارزشمند توسط سویه مخمری رودوتورولا موسیلاژینوزا که از برگ گیاه بنجامین جداسازی گردید، از زایلوز تولید شد. زایلیتول تولید شده توسط این مخمر با روش آنالیزی کروماتوگرافی لایه نازک و با استفاده از کیت و نیز روش رنگ­سنجی مورد مطالعه کیفی وکمی قرار گرفت. این مخمر قادر به تولید 42/6 گرم بر لیتر زایلیتول از 40 گرم بر لیتر زایلوز، بعد از 48 ساعت بود. اثر افزایش غلظت زایلوز از 80 تا 160 گرم بر لیتر بر روی تولید زایلیتول توسط رودوتورولا موسیلاژینوزا نشان داد که بهترین غلظت زایلوز برای تولید زایلیتول توسط این سویه 140 گرم بر لیتر است و بیشترین غلظت زایلیتول (28/49 گرم بر لیتر) و بازدهی (59/0 گرم بر گرم) در این غلظت قندی بدست آمد اما افزایش بیشتر غلظت زایلوز منجر به کاهش تولید و بازدهی زایلیتول شد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The study of xylitol production by Rhodotorula mucilaginosa isolated from nature

نویسندگان English

forugh asgari 1
gholam reza ghezelbash 2
Iraj Nahvi 3
چکیده English

Xylitol is a naturally five – carbon polyol with a high sweetening power. Owing to its physicochemical and technological properties, make it of high value to pharmaceutical, food and chemical industries. The biotechnological method of producing xylitol by microorganisms has been studied as an alternative to the chemical method. This method is of interest because it requires little energy and is very specific. Among the microorganisms, yeasts are considered as the best xylitol producer. In this study xylitol was produced by Rhodotorola mucilaginosa that isolated from leaf of Benjamina. The produced xylitol by R. mucilaginosa was determined and measured by thin layer chromatography, kit and colorimetric methods. This strain produced 6.42 g l-1 xylitol after 48 hours in medium congaing of 40 g l-1 xylose. Consequences of increasing the initial xylose concentration from 60 to 140 g l-1, the final xylitol concentration and yield were also increased. Maximum concentration of produced xylitol by R. mucilaginosa was 49.28 g l-1 (yield of 0.59 g g-1) at 140 g l-1 initial xylose concentration. However further increasing of xylose concentration to 160 g l-1, led to a drastic decrease in xylitol production and yield.

کلیدواژه‌ها English

Xylitol
Xylose
Rhodotorola mucilaginosa
Fermentation