مقایسه فنل کل و خواص آنتی اکسیدانی پوست سبز گردوی سه منطقه از شمال ایران (شاهرود، بندر گز و هزار جریب)

نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2 استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری
3 استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
چکیده
پوست سبز گردو از ضایعات گردو است که می تواند منبع ترکیبات طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی ارزشمند باشد. در این پژوهش، تاثیر مناطق (شاهرود، بندر گز و هزار جریب)، حلال (اتانول 96%، آب و اتانول – آب به نسبت 1:1 حجمی) و زمان استخراج (6 الی 24 ساعت) بر بازدهی استخراج ترکیبات فنلی پوست سبز گردو به روش غرقابی در دمای محیط در قالب آزمایش فاکتوریل با سه تکرار در طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. سپس، خواص زیست فعالی عصاره پوست سبز گردو در طرح کاملا تصادفی مقایسه شد. محتوای فنل کل عصاره توسط روش فولین سیوکالتیو تعیین شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با استفاده از سنجش قدرت احیاکنندگی آهن III و توانایی مهار رادیکال های آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که نوع حلال از نظر میزان قطبیت، زمان و منطقه رویش این گیاه بر مقدار ترکیبات فنولی استخراجی نقش موثری داشته و همچنین فعالیت و خواص آنتی اکسیدانی به غلظت ترکیبات فنولی عصاره بستگی دارد. بالاترین مقدار ترکیبات فنولی با 66/49 میلی گرم بر گرم (بر حسب اسید گالیگ) مربوط به پوست سبز گردوی منطقه هزار جریب با حلال آب – اتانول به نسبت 1:1 حجمی در 24 ساعت بوده است. همچنین بالاترین خواص آنتی اکسیدانی در همین عصاره دیده شد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Comparison of total phenols and antioxidant properties of walnut (Juglans regia L.) green husk of three regions of northern Iran (Shahrood, Bandar Gaz and Hzargarib)

نویسندگان English

Mohammad Dolat Abadi 1
Zeinab Raftani Amiri 2
Reza Esmail Zadeh Kenari 3
چکیده English

Walnut green husk is waste of walnut that can be valuable source of natural compounds with antioxidant properties. In this study, the effect of regions (Shahrood, Bandar Gaz and Hzargarib),solvent (ethanol 96%, Water and ethanol - water (1:1 v/v)) and extraction time (6 to 24 hours) on the yield of extracted phenolic compounds from walnut green husk has been analyzed. Immersion method at room temperature in a factorial experiment with three replications in a completely randomized design has been used. Then, bioactive properties of walnut green husk extract in a completely randomized design have been compared. The total phenol content of the extract was determined by the method of Folin- ciocalteau. Antioxidant activity of the extract by the reducing power of Iron III and DPPH free radical scavenging ability was evaluated. The results of this study showed that, the solvent polarity, time extraction and plant habitat are effective on amount of extracted phenolic compounds; and also antioxidant activity of the extract depends on the concentration of phenolic compounds. The highest phenolic compounds with 49.66 mg/g (based on Galic acid) were achieved from Hezar jerib walnut green husks with water - ethanol solvent (1:1 v/v) for 24 hours. Also, the most antioxidant properties of the extracts were shown in this extract.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Antioxidant properties
phenolic compounds
solvent
Walnut green husks