بررسی تاثیر آنتی اکسیدان گیاهی عصاره دانه انگور برکیفیت شیمیایی، حسی و لکه سیاه میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) طی نگهداری در دمای 18 – درجه سلسیوس به مدت شش ماه

چکیده
چکیده

این پروژه با هدف بررسی امکان استفاده از عصاره دانه انگور برای جلوگیری از ایجاد لکه سیاه در میگوی پرورشی و جایگزینی آن بجای ترکیبات شیمیایی مصنوعی بود. تیمارها شامل میگوی غوطه ور شده در غلظت 10 g/lعصاره دانه انگور به مدت 15 دقیقه و میگوی شاهد بودند. تیمارها به مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونه ها با استفاده از آزمایش های شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. در نمونه های آزمایشی بر خلاف شاهد فاکتورهای شیمیایی شامل پراکسید و اسید چرب آزاد طی مدت زمان نگهداری در سردخانه تفاوت معنی دار نداشتند(05/0( P>.. در فاکتورهای تیوباربیتوریک اسید و pH نمونه های آزمایشی و شاهد طی مدت زمان نگهداری در سردخانه تفاوت معنی دار نداشتند(05/0( P>. فاکتورهای تری متیل آمین و (TVN) Total Volatile Nitrogen در میگوی آرمایشی در مقایسه با شاهد کاهش داشتند. فاکتورهای رطوبت، تری متیل آمین و TVN در میگوی آزمایشی و شاهد طی مدت زمان نگهداری در سردخانه تفاوت معنی دار داشتند(05/0.(P<. در فاکتور رنگ و ملانوزیز در نمونه های آزمایشی در مقایسه با شاهد طی مدت زمان نگهداری در سردخانه تفاوت معنی دار مشاهده نشد(05/0( P<. پروتئین، چربی و خاکستر در نمونه های آزمایشی در مقایسه با شاهد تفاوت معنی دار نداشتند(05/0 (P>. تیمار آزمایشی در مقایسه با شاهد از کیفیت بهتری برخوردار بود. در تیمار آزمایشی تا پایان مدت زمان نگهداری در سردخانه لکه های سیاه ظاهر نشد اما در میگوی شاهد بعد از مدت زمان ماندگاری 20 روز در سردخانه ملانوزیز ظاهر شد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study of effect of Grape seed extract herbal antioxidant on chemical and sensory quality and blackspot of cultured Shrimp (Litopenaeus vannamei) in freezing

چکیده English

This project was carried out in order to Study of possibity of uses from Grape seed extract for prevention of melanosis in cultured shrimp and its instead to synthethic matterial.Treatments including of Grape seed extract processed with 10g/l concentration and control samples. The samples were kept at -18oC. Chemical and sensory examinations were carried out for a period of six months. No statistically significant difference was observed in peroxide value and free faty acids in test samples compared with the control samples during storage period (P<0.05). No statistically significant difference was observed in thiobarbotouric acid and pH in test and control samples during storage period(P<0.05). TVN )Total Volatile Nitrogen( and trimetylamin factors were decreased in test samples compared with control samples. Statistically significant difference was observed in TVN, moisture and trimetylamin in test and control samples during storage period(P<0.05). No statistically significant difference was observed in colour and melanosis in test samples compared with control samples during storage period(P<0.05). No statistically significant difference was observed in Humidity, protein, lipid and ash in test samples compared with the control samples(P>0.05).

Test samples had better quality compared with the control samples. The covered samples had a favorable quality until the end of storage period. But, the control samples had a favorable quality for a period of 20 days.

کلیدواژه‌ها English

Antioxidant
White shrimp
Polyphenol oxidase
Grape seed extract