تاثیر پیش تیمار مایکروویو بر زمان خشک شدن دانه های انار و ضرایب مدل شبیه سازی

چکیده
چکیده به منظور ارزیابی و انتخاب مدل مناسب برای روند خشک کردن لایه نازک دانه‎های انار، یازده مدل نیمه تئوری و تجربی با داده های آزمایشگاهی برازش شد. آزمایشات در سه تیمار شاهد، پیش‎تیمار مایکروویو با توان 100 وات و پیش‎تیمار مایکروویو باتوان 200 وات و در شش سطح دمایی 45، 50، 55، 60، 65و70 درجه سلسیوس و سه سرعت هوای 5/0، 1 و5/1 متر بر ثانیه انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل های مورد بررسی نشان می دهد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده های بدست آمده دارد. ضرایب مدل میدیلی با افزایش دما و سرعت باد افزایش یافتند. همچنین نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که با انجام عملیات پیش‎تیمار با استفاده از مایکروویو، زمان خشک‎شدن دانه‎‎های انار به طور معنی‎داری کاهش پیدا کرد.

عنوان مقاله English

Effect of microwave pretreatment on drying time of pomegranate arils and Simulation model coefficients

چکیده English

Ten semi-theoretical and empirical models were fitted to the experimental data to evaluate and select the best model for thin-layer drying of pomegranate arils. Experiments were conducted at six temperature levels of 45, 50, 55, 60, 65 and 70 °C and three levels of air velocity (0.5, 1 and 1.5 m/s). Microwave pretreatments were used for samples and the results were compared to those of control (no pretreatments). Regression analysis of mathematical models showed that the Midilli et al. model fitted best to the measured data. Midilli et al. model coefficients increased with increasing temperature and air velocity. Also, the results of statistical analyses showed that pretreatment of pomegranate arils significantly reduces drying time.