پتانسیل آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری(Rosmarinus officinalis) در افزایش عمرماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

چکیده
چکیده

در این مطالعه اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری (1/0 درصد) در ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء بررسی شد. آنالیزهای میکروبی (باکتری های سرمادوست، کل باکتری ها، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکتریاسه)، شیمیایی (pH، اسید چرب آزاد، پراکساید، اسید تیوباربیتوریک و تری متیل آمین) و بررسی های حسی این ماهی در طول 18 روز در دمای C°1±2 انجام شد. عصاره رزماری به طور معنی داری(p<0.05) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره رزماری زیر حد قابل قبول پیشنهادی (log cfu/g 7) باقی ماند به طوری که فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (p<0.05) کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با عصاره رزماری تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بودند به طوریکه عصاره رزماری توانست عمر ماندگاری نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد 4 روز افزایش دهد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Antibacterial and antioxidant potential of rosemary extract (Rosmarinus officinalis) on shelf life extension of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)

چکیده English

Antibacterial and antioxidant effect of rosemary extract were investigated on vacuum packed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Microbial (total viable, psycrotrophic, lactic acid bacteria and enterobacteriacea counts), chemical (pH, TMA, TBA, FFA, PV) and sensory analysis were done at 2±1°C for 18 days. Rosemary extract significantly (p<0/05) delayed lipid oxidation in treated samples. Psycrotrophic bacteria and total viable count of treated samples with rosemary extract maintained lower than the proposed acceptable limit (7 log cfu/g) as far as microbial spoilage significantly (p<0/05) decreased in rosemary samples in comparison with the control samples. According to sensory and microbial analysis rosemary samples were acceptable for eat to end of storage thus rosemary extract was able to increase shelf life of this samples 4 days in compare with the control samples.

کلیدواژه‌ها English

Rainbow trout
Vacuum package
shelf life
Rosemary extract