ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی و میکروبی کره های حیوانی بسته بندی شده توسط کارخانجات لبنی کشور

چکیده
چکیده

در این بررسی، تعداد 10 نمونه کره حیوانی پاستوریزه که توسط کارخانجات لبنیات مختلف بسته بندی شده بودند بصورت تصادفی از مراکز پخش این محصولات جمع آوری و از لحاظ ویژگی های شیمیایی و میکروبی بر اساس روش های استاندارد مورد آزمون قرار گرفتند، همچنین ترکیب اسیدهای چرب نمونه ها به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی تعیین شد. آزمایشات شیمیایی نشان داد که یک نمونه از نظر میزان چربی (84%)، دو نمونه از نظر مقدار مواد جامد غیر چرب (3% و 6/2 %) و دو نمونه از نظر مقدار اندیس صابونی (9/236 و 4/236) با استاندارد ملی ایران برای کره مغایرت دارند. در آزمونهای میکروبی به عمل آمده نیز تعداد دو نمونه آلودگی به کلیفرم (110 و 100 عدد در گرم)، دو نمونه آلودگی به اشریشیا کلی(2 و 3 عدد در گرم) و یک نمونه (333عدد در گرم) آلودگی بیش از حد مجاز استاندارد به کپک نشان دادند ولی در هیچ یک از نمونه ها آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. با توجه به پاستوریزه بودن کره های وارد شده به کشور این نتایج می تواند بیانگر آلوده شدن برخی از کره های پاستوریزه در حین بسته بندی و یا قبل از بسته بندی در اثر جابجایی، حمل و نقل و یا نگهداری نامناسب باشد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of chemical and microbal characteristics of butter packaged by dairy industries

چکیده English

In this study, a total of 10 sample of pasteurized butter packaged by dairy industries was collected randomly from the distribution centers of these products and their chemical & microbial characteristics were analysed, based on standard methods. Fatty acid profile of all samples were also determined by Gas Chromatography. The results showed that in chemical properties 1 sample had less fat content (84%) than the standard value, 2 samples (236.4 and 236.9) had more saponification value than the standard limit and solid non fat content of 2 samples (3% and 2.6%) were more than the standard value. In microbial analysis 2 of 10 samples showed coliform (110 and 100/gram), 2 samples E.coli (2 and 3/gram) & 1 sample (333/gram) mold contamination more than the standard limit but staphylococcus aureus was not observed in any of the samples. With regard to that the imported butters were pasteurized, the microbial analysis results can indicate on the contamination of some samples during packaging or unsuitable handling and storage before packaging.

کلیدواژه‌ها English

Chemical characteristics
Key words: Pasteurized butter
Microbial characteristics
Fatty acid analysis