بازدارندگی رشد لیستریا منوسیتوژنز با باکتری های اسید لاکتیک در قطعات سترون گوشت ماهی سفید دودی(Rurtillus frisii kutum )

چکیده
چکیده

هدف از این مطالعه توصیفی تعیین ظرفیت بازدارندگی دو سویه از لاکوباسیل های جدا شده از محتویات روده تاس ماهی ایرانی بر علیه لیستریا منوسیتوژنز در فرآورده دودی ماهی سفید بود. سویه های باکتریایی مورد آزمایش در این مطالعه شامل لاکتوباسیلوس کازئی جدایه AP 8 و لاکتوباسیلوس پلانتارم جدایه AP 12 بودند. نتایج حاصل از بررسی اثر بازدارندگی سویه های باکتریایی بر لیستریا منوسیتوژنز با روش دیسک نشان داد که هر دو سویه لاکتوباسیل توانایی بازدارندگی از رشد لیستریا منوسیتوژنز را در محیط آزمایشگاه دارند. در بین سویه های باکتریایی بیشترین میزان بازدارندگی متعلق به سویه، لاکتوباسیلوس کازئی بود. ظرفیت بازدارندگی و پتانسیل فساد سویه های باکتریایی در محیط سترون گوشت با تلقیح سویه های باکتریایی به میزان 104 باکتری در گرم (CFU/g) و لیستریا منوسیتوژنز به میزان 102 باکتری در گرم در طول 40 روز نگه داری در دماهای 4 و 20 درجه سانتیگراد بررسی شد. در طول دوره نگه داری، سویه های تلقیح شده به گوشت اثرات منفی را بر کیفیت ماهی سفید دودی از خود نشان ندادند ) عدم تولید TVBN، عدم اسیدی کردن محیط گوشت(. در بین سویه های تلقیح شده به گوشت، سویه لاکتوباسیلوس کازئی از رشد نسبتا بالاتری و همچنین ظرفیت بازدارندگی بیشتری برخوردار بود به طوری که میزان لیستریا منوسیتوژنز را در پایان40 روز نگه داری در دماهای 4 و 20 درجه سانتیگراد در میزان کمتر از 50 باکتری در گرم نگه داشت. به عنوان نتیجه گیری کلی می توان بیان کرد که نگهدارندگی زیستی ماهی سفید دودی با کشت های باکتریایی نظیر لاکتوباسیلوس کازئی یک روش قابل اطمینان برای جلوگیری از رشد لیستریا منوسیتوژنز در این فرآورده با حداقل تاثیر بر خصوصیات کیفی محصول در پایان دوره نگه داری می باشد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Inhibition of Listeria Monocytogenes Growth by Lactic Acid Bacteria in Strile Cold Smoked Roach (Rurtillus frisii kutum )

چکیده English

The aim of this study was to demonstrate the inhibitory capacity of two strains of gram positive bacilli, isolated from intestinal content of Persian sturgeon, against Listeria monocytogenes growth. Two strains Lactobacillus casei AP 8 and Lactobacillus plantarum A P 12 , were screened for their antilisterial activity against. L. monocytogenes, using a disk diffusion agar test. However, L. casei AP 8 always had the highest inhibitory effect. The spoiling potential and antilisterial capacity of bacterial strains was tested in sterile cold smoked roach (CSR) blocks inoculated with 104 CFU g 1 of lactic bacteria and 102 CFU g-1 of Listeria monocytogenes and then stored for 10 days at 4 °C followed by 30 days at 20 °C. L. casei AP8 grew a little faster L. plantarum A P 12 and none of them showed any adverse effect on quality of the product ( i.e. no total volatile basic nitrogen (TVBN) production and no acidification. Lactobacillus casei AP8 was the most efficient strain, maintaining the level of L. monocytogenes at <50 CFU/ g during 40 dayss of storage at 4 and 20°C. In conclusion, biopreservation of cold smoked roach using bacterial cultures such as L. casei AP8 is a promising way to inhibit the growth of pathogenic bacteria such as L. monocytogenes with low effect on the product quality.

کلیدواژه‌ها English

Listeria monocytogenes؛Biopreservation؛Cold smoked roach؛Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum