مقایسه کیفیت بافت دو واریته سیب و ارزیابی دقت در اندازه گیری دو دستگاه ماگنس تایلور و فشار سنج میوه

چکیده
چکیده

به منظور بررسی کیفیت بافت واریته های سیب پس ازیک دوره نگهداری در سردخانه ومقایسه دقت در اندازه گیری دستگاههای معمول و مورداستفاده ،دوواریته سیب زرد لبنانی و قرمز لبنانی مورد ارزیابی قرار گرفتند آزمایشات به طور جداگانه و در شرایط کاملایکسان به روش آزمون (ایجاد حفره) یک بار توسط دستگاه تمام اتوماتیک ماگنس تایلور ویک بار توسط پنترومتر دستی(بافت سنج میوه)یافشارسنج میوه انجام شدو میزان نیرو(نیوتون) نیروبرسطح (نیوتون بر سانتیمترمربع) و نیرو بر جابجائی(نیوتون بر میلی متر) بافت هردوواریته تعیین گردید.کلیه اعداد حاصل در طرح بلوک کامل تصادفی به روش فاکتوریل تجزیه و تحلیل و با آزمون دانکن مقایسه میانگین گردیدند.نتایج نشان داد که اولآ:واریته قرمز لبنانی دارای استحکام و کیفیت بافت بهتری نسبت به واریته زرد لبنانی پس ازیک دوره نگهداری در سردخانه می باشد.ثانیآ: نتایج فاکتورهای مشابه به دست آمده توسط دستگاه پنترومتر دستی همواره دارای مقادیر بیشتری نسبت به دستگاه ماگنس تایلور در شرایط کاملآ مشابه می باشند و لذا نمی توان آنهارا به یکدیگر تعمیم دادو برای جلوگیری از خطا ودقت در تشخیص کیفیت بافت نتیجه هردستگاه با خود و به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار گیرد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Comparison of Texture Quality Factors of Two Apple Varieties and Evaluating Measurement Accuracy of Magness -Taylor and Fruit Pressure Tester

چکیده English

Texture quality factors of two apple varieties after cold storage duration are evaluated by Magness-Taylor and fruit pressure tester instruments in the same conditions. Force (N) Force/area (F/cm2) and Force/Deformation (F/mm) were determined .All of obtained results were statistically analyzed by Randomized Complete Block Design and means separated by Duncan Multiple Range Test .The results were showed that ,the texture strength and quality of Red delicious apple is better than Golden delicious after cold storage duration. Also the texture quality factors obtained by fruit pressure tester in the same conditions are always more than Magness Taylor and there are high significant differences between the results of two instruments. For prevent of any mistake in evaluating of maturity and texture quality of apples any instruments must be evaluated individually and there is no similarity between the results of them.

کلیدواژه‌ها English

Apple
Key words: Penetrometer
Magness-Tylore
Texture quality