بررسی اثر اندازه، رقم و زمان انبارداری بر روی خواص کیفی میوه کیوی

چکیده
از آنجا که عوامل مختلفی از قبیل عوامل بیولوژیکی، عوامل زیست- محیطی، روش برداشت و جابجایی محصول، طول دوره و نوع انبارداری برخواص مختلف محصولات کشاورزی تاثیر می گذارند و این تاثیر در مورد میوه ها بارز است و پیامدهای اقتصادی قابل توجهی در بر دارد. لذا در تحقیق حاضر، تاثیر اندازه میوه، رقم و زمان انبارداری بر میزان مواد جامد محلول، میزان pH، درصد رطوبت و دو ویژگی مکانیکی سفتی و انرژی نفوذ میوه کیوی مورد بررسی قرار گرفت. با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی، تاثیر فاکتورهای مستقل زمان انبارداری (0، 6 و 12 هفته)، اندازه میوه (کوچک و بزرگ) و رقم محصول (مانتی و هایوارد) بر روی خواص اندازه گیری شده میوه کیوی، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فاکتورهای زمان انبارداری، اندازه و رقم محصول، بر خواص اندازه گیری شده تاثیر معنی داری داشتند. با افزایش زمان انبارداری در هر دو رقم، سفتی و انرژی نفوذ کاهش و میزان مواد جامد محلول و میزان pH افزایش یافت. زمان انبارداری مورد مطالعه (12 هفته) بر میزان رطوبت نمونه ها تاثیر معنی داری نداشت. همچنین نتایج نشان داد که طول دوره انبارمانی رقم هیوارد نسبت به رقم مانتی بیشتر می باشد. بنابراین به منظور افزایش دوره انبارداری، پیشنهاد می شود قبل از انبار کردن، محصول از لحاظ رقم و اندازه میوه جداسازی شود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of Effects of Size, Variety and Storage Time on Qualitative Properties of Kiwi Fruit

چکیده English

Various factors such as biological and environmental factors, harvest method as well as type and length of storage influence characteristics of agricultural products. This is particularly true for fruits and entails considerable economic consequences. The present study was undertaken to investigate the influence of fruit size, variety and length of storage time on soluble solids content, pH, moisture content and two mechanical properties i.e firmness and penetration energy of kiwifruit. Using factorial experiment with Completely Randomized design, effect of independent factors including storage time (0, 6 and 12 weeks), fruit size (small and large), and variety (Monty and Hayward) on measured properties of kiwifruit were investigated. Results showed that storage time and crop variety had significant effects on the measured properties. Soluble solid content and pH values increased while firmness and penetration energy decreased in both varieties with increasing storage time. Storage time (12 weeks) had no significant effect on fruit Moisture content. It was also shown that the Hayward variety could be stored longer than the Monty variety. Therefore, in order to increase storage time of fruits, sorting on the basis of variety and size before storage is recommended.

کلیدواژه‌ها English

Mechanical properties
Storage
Kiwi fruit
Material testingequipment
Postharvest