استخراج روغن از سه رقم زیتون با استفاده از فرآیند آنزیمی

چکیده
چکیده

در این تحقیق تأثیر واریته زیتون(کرونایکی، روغنی محلی ایران و میشن)و غلظت آنزیم)غلظت صفر،02/0 و 04/0) روی میزان راندمان استخراج، اسیدیته، عدد پراکسید، عددیدی، کدورت، شاخص رنگ و میزان پلی فنل کل روغن استحصالی در آزمایشات فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تأثیر واریته روی کلیه فاکتورهای مورد بررسی معنی­دار(01/0>p) بود. اثر غلظت آنزیم روی راندمان استخراج روغن، رنگ، کدورت و پلی فنل کل اختلاف معنی­دار(01/0>p) نشان داد در حالیکه تأثیر معنی­داری(05/0>p) روی اسیدیته، عدد پراکسید و عدد یدی مشاهده نگردید. میزان رنگ و ترکیبات فنلی روغن­های استخراج شده به روش آنزیمی ـ آبی نسبت به شاهد آزمایش با اختلاف معنی­دار(01/0>p)به ترتیب افزایشی معادل13تا2/62 و9/13تا 6/72درصد را نشان داد. میزان کدورت با اختلاف معنی­دار(01/0>p)کاهشی معادل6/29تا4/67درصد داشت. همچنین در میزان راندمان استخراج روغن با اختلاف معنی­دار(01/0>p) نسبت به شاهدافزایشی معادل 3/1تا4/2 درصد مشاهده گردید. با توجه به نتایج این تحقیق می­توان گفت که استفاده از پیش تیمار آنزیمی سبب افزایش راندمان استخراج روغن و بهبود کیفیت روغن استحصالی از زیتون می­گردد و می­توان از آن به عنوان یک کمک فرآیند در صنایع روغن­کشی زیتون بهره برد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Olive Oil Extraction From Three Olive Varieties Using Enzyme Processing

چکیده English

In this study, the effect of olive variety (Kroneiki, Iranian native oleaginous and mission) and enzyme concentration on yield, acidity, peroxide value, iodine value, turbidity, integral color index and total polyphenols of extracted oil was investigated. The statistical analysis was carried out using factorial experiment 3×3 in Completely Randomized Design(CRD)with three replicates.Our results showed that the effect of variety on all of examined factors was significant(P>0.01).The effect of enzyme concentration on extraction yield, color, turbidity and total polyphenol showed significant difference(P>0.01). Althought, there was not significant effect(P>0.05)on acidity, peroxide value and iodine value. Color and phenolic content in extracted oil produced by aqueous enzymatic process as compared with those in control showed significant difference(P>0.01)between 13 to 62.2 and 13.9 to 72.6 percent,respectively.Turbidity showed significant(P>0.01)reduction between 29.6 to 67.4 percent.On the basis of our result, the yield of oil extraction by processing aid was significantly(P>0.01)higher(1.3-2.4 percent)than that of control. It was concluded that application of enzymatic pretreatment increases quantity and quality of extracted oil and it is applicable as a processing aid in oil extraction unit operation.

کلیدواژه‌ها English

Key words : Olive oil
Enzymatic processing aid
Yield of extraction
Quality of oil