اثر مهاجرت n- اکتان بر کیفیت امولسیونهای نوشیدنی در بسته بندی هایHDPE

چکیده
چکیده

انتقال جرم بین ماده بسته بندی و محتویات آن در طی شرایط نگهداری بر روی خواص فیزیکی و شیمیایی غذا ها تأثیر اساسی دارد. واکنش های احتمالی بین ظرف HDPE (پلی اتیلن با وزن مخصوص بالا) و عصاره های نوشیدنی های غیر الکلی ( Soft (Drink در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از روشهای استاندارد و با کمک ابزار اندازگیری دقیق به روش GC-HS((Gas chromatography head space ماده مهاجرت کننده احتمالی از ظرف HDPE مورد شناسایی قرار گرفت. عصاره های بسته بندی شده در ظروف HDPE در درجه حرارت های 4، 25 و 48 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. مهاجرت خاص (Specific Migration) n- اکتان به عنوان ماده مهاجرت کننده احتمالی توسط دستگاه اندازگیری دقیق کروماتوگرافیheadspace و اسپکترومترجرمی ( headspace chromatography coupled with mass spectrometer ) تعیین شد. پارامترهای کیفی عصاره ها در طول زمان های مختلف نگهداری در درجه حرارتهای فوق اندازگیری شد. n- اکتان در نمونه های نگهداری شده در 4 و 25 درجه سانتی گراد شناسایی نشد، و در 48 درجه سانتی گراد برابر با ppb 7/0بود که خیلی کمتر از مقدار مجاز ( PPM300 ) ذکر شده توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( (FDA بود.کمترین تغییرات ارگانولپتیکی در دمای 4 درجه سانتی گراد، شرایط تاریکی و در ظروف HDPE قابل مشاهده بود، لذا بسته بندی HDPE بسته بندی مناسبی جهت امولسیونهای طعم دهنده در صنعت نوشابه و کنترل دما مؤثرترین عامل در نگهداری بهینه امولسیونهای طعم دهنده معرفی گردید.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of N-Octane Migration on the Quality of Soft Drink Emulsion in HDPE Packaging

چکیده English



Mass transfer between packaging and its contents during the storage mainly affects physical and chemical properties of foods. Possible interaction between HDPE container and soft drink basis was studied in this work. GC-HS analysis was applied to identify the possible reactants of HDPE. Basis packaged in HDPE containers was stored at different storage temperatures; 4, 25 and 48˚C. Specific migration of n-Octane as possible reactant was determined by headspace chromatography coupled with mass spectrometer. Quality parameters of basis were measured during storage time at different temperatures. N-Octane was not detected in the samples stored at 4 and 25˚C, and at 48˚C was 0.7ppb, which is much smaller than permitted level of FDA (300ppm). The best storage condition was recognized at HDPE container and darkness condition in 4˚C. So the temperature was recognized as an important attribute in basis storage.

کلیدواژه‌ها English

HDPE
N-Octane
Soft drink emulsion
Specific migration