بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نشاسته ارقام غالب سیب زمینی منطقه گلستان

چکیده
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نشاسته ارقام غالب سیب زمینی منطقه گلستان به منظور بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نشاسته سیب زمینی، تعداد 6 رقم از ارقام غالب منطقه گلستان در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان کشت شده و تحت شرایط یکسان زراعی قرار گرفت. پس از برداشت و نمونه برداری، ابتدا درصد ماده خشک، نشاسته و قند احیا کننده (کاهنده) سیب زمینی ها اندازه گیری شده و سپس نشاسته آنها استخراج گردید و خصوصیات نشاسته استحصالی آنها در مقایسه با نشاسته گندم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که بین ارقام مختلف سیب زمینی از نظر درصد ماده خشک و نشاسته اختلاف معنی داری وجود دارد بطوریکه بیشترین آن مربوط به رقم کنکورد و کمترین آن مربوط به رقم دراگا بود. میزان قند کاهنده در سیب زمینی های تازه، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت. ارقام سیب زمینی از نظر میزان نشاسته استحصالی، فسفر، ویسکوزیته و اندازه گرانول اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند در حالیکه درصد آمیلوز و پروتیین نشاسته آنها، تفاوت معنی داری نداشت در عین حالیکه بجز درصد آمیلوز، سایر خصوصیات نشاسته سیب ز مینی با نشاسته گندم تفاوت معنی داری از خود نشان داد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study on physico-chemical properties of starch from potato cultivars in Golestan province

چکیده English

For investigation of potato starch properties , six potato cultivars were grown in Agricultural Research Field of Gorgan in 1381-2. Starches were extracted from these tubers and their physico-chemical properties were investigated in comparison with wheat starch. Dry matter and starch content and starch yield of potatoes were found to vary from 17.2–22, 10.6–14.6 and 9.2-12.6 % (on fresh weight basis) and the maximum and minimum of these values related to Concord and Deraga varieties, respectively. No significant difference was found at reducing sugars among fresh potatoes., Phosphorus content, viscosity and mean particle size were different among cultivars and were higher wheat starch , but amylose and protein content had no significant difference in potato starches whereas protein content of wheat starch was higher than potato starches.

کلیدواژه‌ها English

Wheat
Starch
potato
Physico-chemical properties