مطالعه اثر زمان و دما بر جذب مواد طعمی در سیستم های مدلی نوشابه توسط لاک قوطی بسته بندی

چکیده
مواد غذایی بعد از فراوری در بسته بندی مناسب قرار می گیرد. مواد بسته بندی علاوه بر اثرات حفاظتی دارای اثرات نامطلوبی نیز بر روی مواد غذایی می باشد. از جمله این آثار می توان به پدیده های جذب، مهاجرت و نفوذ اشاره نمود. در این مطالعه جذب ترکیبات طعمی توسط لاک قوطی بسته بندی در سیستمهای مدلی حاوی طعم های پرتقالی مطالعه گردید. نمونه ها در معرض سه دمای مختلف (4، 25 و?C (40 در طول 50 روز قرار گرفتند. آنالیز نمونه ها توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) انجام شد. نتایج نشان داد که جذب تا روز سی ام در نمونه های نگهداری شده در 4 و ?C 25 افزایش یافت و بعد از آن پدیده برگشت طعم رخ داد ولی در نمونه?C 40 با وجود افزایش جذب در سی روز اول برگشت طعمی مشاهده نشد. اثر جذب طعم بر روی مزه نیز توسط گروه ارزیاب حسی مطالعه شد. در بین نمونه ها، نمونه های 4 و ?C 25 اختلاف معنی داری (P<0.05) وجود نداشت ولی بین این نمونه ها و نمونه ?C 40 اختلاف معنی داری (P<0.05 ) موجود بود. گروه ارزیاب همچنین نمونه ?C 4 را ارجح دانست.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study the effect of time and temperature on the adsorption of flavoring agents in orange soft drink model systems by cans lacquer

چکیده English

Foodstuffs are packaged in desirable packaging after processing due to preventing environment harmful effects. Packaging also has undesirable effects on food materials. Absorption, migration and penetration are three undesirable effects of packaging on food. Absorption of flavor compounds by can’s lacquer was studied in a model system containing orange flavors. Samples were exposed to three different temperatures (4,25 and 40 ) during 50 days. Analysis of the samples in these 50 days was done by gas chromatography (GC). The results show that flavor absorption increased from time 0-30 days in samples which were held in 4 and 25 degrees and after 30 days desorption accord, but in samples which were kept in 40 degrees no desorption was seen. The influence of flavor absorption on the taste was also studied by taste panelists. There was significant difference (P<0.05) between samples stored in 4 and 25ºC and samples stored in 40ºC. Panelist also preferred sample stored in 4ºC.

کلیدواژه‌ها English

flavor
packaging
Absorption
beverage