بررسی اثر جلبک های دریایی بر میزان کلسترول تخم مرغ

چکیده
برای کاستن کلسترول تخم مرغ از دو نوع جلبکهای دریایی سارگاسم Sargassum glaucescens و نیزیمیدین Nizimuddinia zanardinii استفاده شد. در این تحقیق از دو نوع جلبک و به نسبتهای 1%، 2.5% و 5% به صورت جایگزین غذای معمول مرغداری استفاده گردید. در طی دوره ای 18 روزه اثر جلبک های فوق بر میزان کلسترول خون مرغ و تخم مرغ و سایر فاکتورهایی از قبیل HDl, LDL بررسی شد. همچنین راندمان تولید تخم در اثر جلبک ها بررسی گردید . از جمله نتایج تحقیق این بوده که با استفاده از 1% سارگاسم در غذای مرغ به اندازه 34% کلسترول تخم مرغ کاهش می یابد. استفاده از سارگاسم 2.5% موجب افزایش 11% تولید بیشتر تخم مرغ نسبت به تیمار شاهد می گردد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effects of marine algae on egg cholesterol

چکیده English

In order to reduce egg cholesterol, two types of marine algae; Sargassum glaucescens and Nizimuddinia zanardinii were substituted 1% , 2.5% and 5% of poultry routine diet. During 18 days period, effects of algae on cholesterol factors of hen blood and egg like LDL and HDL were studied. The efficiency of egg production as a result of algae impact also was determined. the results of this study showed that using of 1% Sargassum can reduce 34% cholesterol in egg and 2.5% Sargassum sp can increase 11% egg production in comapare with control.