بررسی اثر زانتان و کاراجینان بر خصوصیات کف ایزوله پروتئین سویا

چکیده
پروتئین به عنوان ترکیبی مغذی و کاربردی، نقشی حیاتی در متابولیسم بدن دارد. در رژیم غذایی ورزشکاران یا افرادی که مجبور به کاهش وزن می‌باشند، استفاده از پروتئین زیادتر توصیه می‌شود. پروتئین سویا تمام اسیدهای آمینه ضروری را دارا می‌باشد، اما در استفاده از آن محدودیتهایی وجود دارد.

در این پژوهش سعی گردیده است خواص عملکردی پروتئین سویا به وسیله دو صمغ زانتان و کاراجینان بهبود یابد. زانتان در چهار سطح (X) 0،0.04،0.09و 0.13 درصد و کاراجینان (C) در سطوح 0، 0.03، 0.07 و 0.09 درصد استفاده شد و صفات پایداری کف، ویسکوزیته، ضریب حلالیت پروتئین و ظرفیت تولید کف ارزیابی شد.

نتایج آماری نشان داد نمونه‌های (%0 = C، %0.04= X)، (%0.03 = C، %0.04 = X) دارای بیشترین ظرفیت تولید کف بودند، همچنین نمونه (%0.09 = C، %0.13 = X) بیشترین میزان پایداری کف را از خود نشان داد. بالاترین میزان حلالیت در نمونه‌های (%0 = C، %0.13 = X)، (%0.07 = C، %0.13 = X)، (%0.09 = C، %0.13 = X) و (%0.09 = X) دیده شد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study the effect of xanthan and caraginan on foam properties of soy protein isolate