گروه شیمی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران
چکیده: (3014 مشاهده)
چکیده
امروزه تولید محصولات پریبیوتیکی از جایگاه خاصی برخوردار شده است. یکی از مواد پریبیوتیکی رایج که امروزه در اکثر غذاها استفاده میشود پودر هسته خرما میباشد. در این پژوهش جهت اندازهگیری دقیق و سریع خصوصیات فیزیکوشیمیایی نان باگت حاوی 0، 5/2، 5، 5/7، 10 و 15 درصد پودر هسته خرما از مدلسازی فازی استفاده شد. با افزایش مقدار پودر هسته خرما در فرمولاسیون نان باگت، رطوبت، سفتی بافت و مولفهیL* نمونههای تولیدی افزایش ولی فعالیت آبی، تخلخل، حجم مخصوص و شاخص a* کاهش یافت و در مولفهی b* تغییری ایجاد نشد. در محدوده 0 تا 15 درصد پودر هسته خرما مدل منطق فازی ایجاد شده به عنوان یک سیستمکارشناس، با دقت و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین ویژگیهای مختلف به عنوان فاکتوری از درصد پودر هسته خرمای محصول بود. این سیستم قادر خواهد بود، مقدار هر یک از این ویژگیهای خروجی مورد نظر را در هر درصد دلخواه در محدودهی 0 تا 15 درصد با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه بدست آورد.
دریافت: 1395/1/2 | پذیرش: 1395/6/2 | انتشار: 1396/6/1