دوره 14، شماره 67 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 67 صفحات 253-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مقیمی معصومه. بررسی و مدل‌سازی پیش‌بینی خواص فیزیکوشیمیایی نان باگت غنی‏سازی شده با پودر هسته خرما با استفاده از منطق فازی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (67) :263-253

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8383-fa.html


گروه شیمی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران
چکیده:   (3014 مشاهده)
چکیده
امروزه تولید محصولات پری­بیوتیکی از جایگاه خاصی برخوردار شده است. یکی از مواد پری­بیوتیکی رایج که امروزه در اکثر غذاها استفاده می­شود پودر هسته خرما می­باشد. در این پژوهش جهت اندازه‌گیری دقیق و سریع خصوصیات فیزیکوشیمیایی نان باگت حاوی 0، 5/2، 5، 5/7، 10 و 15 درصد پودر هسته خرما از مدل­سازی فازی استفاده شد. با افزایش مقدار پودر هسته خرما در فرمولاسیون نان باگت، رطوبت، سفتی بافت و مولفه­یL* نمونه­های تولیدی افزایش ولی فعالیت آبی، تخلخل، حجم مخصوص و شاخص a* کاهش یافت و در مولفه‌ی b* تغییری ایجاد نشد. در محدوده­ 0 تا 15 درصد پودر هسته خرما مدل منطق فازی ایجاد شده به عنوان یک سیستم‌کارشناس، با دقت و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین ویژگی‌های مختلف به عنوان فاکتوری از درصد پودر هسته خرمای محصول بود. این سیستم قادر خواهد بود، مقدار هر یک از این ویژگی‌های خروجی مورد نظر را در هر درصد دلخواه در محدوده‌ی 0 تا 15 درصد با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه بدست آورد.
متن کامل [PDF 227 kb]   (3525 دریافت)    

دریافت: 1395/1/2 | پذیرش: 1395/6/2 | انتشار: 1396/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.