دوره 22، شماره 160 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 160 صفحات 141-131 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Al-Ansari B, Al-Qatrawani N, Al-Ali R. Physicochemical and Mechanical Properties of Edible Sodium Alginate Films. FSCT 2025; 22 (160) :131-141
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-78454-fa.html
الانصاری بتول، القطروانی نغم، الاعلی روضه. خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم های آلژینات سدیم خوراکی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (160) :131-141

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-78454-fa.html


1- گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق
2- گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق ، agripg.nagham.rabee@uobasrah.edu.iq
چکیده:   (262 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم های خوراکی تهیه شده از آلژینات سدیم در غلظت های 0.5% و 1% با گلیسرول به عنوان نرم کننده در غلظت های 10%، 30% و 50% انجام شد. ضخامت، استحکام کششی، درصد کشیدگی، حلالیت در آب، نفوذپذیری بخار آب، نفوذپذیری نور، شفافیت و فعالیت آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ضخامت، درصد کشیدگی، حلالیت در آب و نفوذپذیری بخار آب لایه‌ها با افزایش غلظت گلیسرول از 10 درصد به 30 درصد افزایش یافت. در مقابل، استحکام کششی، حلالیت در آب، نفوذپذیری نور و شفافیت زمانی که غلظت آلژینات سدیم به 1% در غلظت‌های مشابه گلیسرول افزایش یافت کاهش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی با غلظت های بالاتر آلژینات سدیم در همان سطوح گلیسرول افزایش یافت. از این رو، آلژینات سدیم می تواند به عنوان یک جزء طبیعی در صنایع غذایی یا دارویی استفاده شود.
متن کامل [PDF 489 kb]   (92 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1403/9/23 | پذیرش: 1403/10/23 | انتشار: 1404/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.