دوره 22، شماره 160 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 160 صفحات 130-110 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabavi M, Esmaiili M, Ghaitaranpour A. Lallemantia royleana seed mucilage-based active edible films: The effects of zinc oxide nanoparticles and zoulang plant’s essential oil. FSCT 2025; 22 (160) :110-130
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77948-fa.html
نبوی معین، اسمعیلی محسن، قیطران پور آرش. فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (160) :110-130

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77948-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران ، m.esmaiili@urmia.ac.ir
چکیده:   (292 مشاهده)
در این تحقیق از موسیلاژ دانه بالنگو به عنوان پایه فیلم استفاده شد، در حالی که اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ به همراه نانوذرات اکسید روی (ZnO) به عنوان افزودنی برای تولید فیلم‌های خوراکی فعال ترکیب شدند. یافته‌ها نشان داد که ترکیب اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ (ZEO) قابلیت‌های آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، خواص حرارتی، استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم را افزایش می‌دهد. تجزیه و تحلیل FT-IR ایجاد پیوندهای هیدروژن-اکسیژن جدید بین ZEO و زنجیره های پلی ساکارید را تایید کرد که به تقویت ساختار فیلم کمک می کند. درحالیکه افزودن نانوذرات اکسید روی باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، کریستالینیتی، مقاومت حرارتی، رطوبت و استحکام کششی لایه‌ها شد. علاوه بر این، نانوذرات ZnO به افزایش پلاستیسیته کمک کردند که باعث افزایش کشش پذیری لایه ها و ضخامت بیشتر آنها شد. تصویربرداری SEM برهمکنش بین نانوذرات ZEO و ZnO را تأیید کرد و با یافته‌های آنالیز FT-IR همسو بود. به طور کلی، این مطالعه نشان می‌دهد که فیلم‌هایی که با استفاده از موسیلاژ دانه بالنگو در ترکیب با نانوذرات ZEO و ZnO ساخته شده‌اند، پتانسیل بالایی برای کاربرد در بسته‌بندی مواد غذایی و فیلم‌ها یا پوشش‌های فعال، به‌ویژه برای مواد آسیب‌پذیر در برابر اکسیداسیون دارند.
 
متن کامل [PDF 1166 kb]   (107 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/8/21 | پذیرش: 1403/10/29 | انتشار: 1404/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.