دوره 22، شماره 159 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 159 صفحات 315-301 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhadi N, Soltanizadeh N, Rabbani M, Masaeli E. The potential of smart scaffolds containing quince seed mucilage and kappa-carrageenan for cell culture ‎under normal physiologic conditions and varying pH levels. FSCT 2025; 22 (159) :301-315
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76777-fa.html
فرهادی ندا، سلطانی زاده نفیسه، ربانی محسن، مسائلی الهه. امکان استفاده از داربست‌های هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در ‌شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر ‌pH‌ ‌. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (159) :301-315

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76777-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان ، soltanizadeh@cc.iut.ac.ir
3- دانشگاه اصفهان
4- موسسه علمی-پژوهش رویان
چکیده:   (87 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی قابلیت رشد سلولی بر روی داربست های هوشمند کاراگینان (Carr) و ترکیب کاراگینان و موسیلاژ دانه به (Carr:Quc) به منظور تولید گوشت آزمایشگاهی می­باشد. در این پژوهش، دو هیدروژل کاپاکاراگینان با غلظت 5/1% و کاپاکاراگینان و موسیلاژ دانه به با نسبت 1:1 و غلظت نهایی 5/1% با کمک محلول کلرید پتاسیم 5% تشکیل شدند. سپس توانایی پاسخ­دهی این دو داربست به تغییر pH محیط مورد ارزیابی قرار گرفت و زنده­مانی رده سلولی C2C12 در pH 4/7 و در هنگام تغییر pH از 4/7 به 5/5 بررسی شد. بررسی تغییر تورم با تغییر pH محیط نشان داد که برای داربست Carr بیشترین میزان تورم در pH 5 و برابر با %145 به دست آمد. بیشترین میزان تورم برای داربست Carr:Quc نیز در pH 5 و به میزان %428 مشاهده شد. هم­چنین تغییر تورم داربست­ها با تغییر pH از 4/7 به 5/5 ارزیابی شد. داربست Carr هیچ تغییر تورمی در زمان­های مورد مطالعه نشان نداد در حالی­که تغییر تورم داربست Carr:Quc بعد از قرار گرفتن در pH 5/5 به مدت 30، 45، 60، 180 و 360 دقیقه نسبت به pH 4/7 تفاوت معنی­داری در سطح 05/0 نشان داد. ارزیابی زنده­مانی سلول­های C2C12 نیز بر روی داربست Carr:Quc در شرایط نرمال و تغییر pH از 4/7 به 5/5 نشان داد که زنده­مانی سلول­ها در شرایط نرمال بیشتر بود. بررسی زنده­مانی و رشد سلول­ها در داربست Carr:Quc به مدت 15 روز نشان داد که داربست مورد نظر سمیتی اعمال نکرد و سلول­ها زنده­مانی خود را در طول کشت حفظ کرده و در روزهای 14 و 15 کشت، تمایل به تشکیل اسفروئید نشان دادند.
 
متن کامل [PDF 1362 kb]   (13 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی گوشت و فرآورده ها
دریافت: 1403/6/7 | پذیرش: 1403/10/2 | انتشار: 1404/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.