دوره 21، شماره 149 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 149 صفحات 170-159 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dalvi-Isfahan M. Mathematical modeling for heat conduction in olive fruit. FSCT 2024; 21 (149) :159-170
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73331-fa.html
Dalvi-Isfahan mohsen. مدلسازی ریاضی برای انتقال حرارت در میوه زیتون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (149) :159-170

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73331-fa.html


استادیار گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه جهرم- جهرم -فارس ، mohsen.dalvi@gmail.com
چکیده:   (424 مشاهده)
هدف از این مطالعه توسعه یک مدل عددی است که بتواند دمای میوه زیتون را در طی فرآیند حرارتی با شبیه‌سازی انتقال حرارت در مختصات کُروی را تخمین بزند. در گام اول، خواص ترموفیزیکی میوه زیتون اندازه‌گیری یا برآورد شد. معادله انتقال حرارت با استفاده از روش تفاضل محدود شبکه ثابت با شمای طرح صریح حل شد. میانگین قطر هندسی محصول برابر با 18/18 میلی متر، دانسیته توده 556 کیلوگرم بر متر مکعب، تخلخل 48% و گرمای ویژه زیتون برابر با 3180 کیلوژول بر کیلوگرم تخمین زده شد. هدایت حرارتی میوه زیتون با روش معکوس تعیین شد که مقدار آن برابر با 44/0 وات بر متر درجه سانتیگراد بود. مُدل با مقایسه مقادیر پیش‌بینی‌شده با پروفیل‌های دمای تجربی به‌دست‌آمده در طی فرایند حرارتی میوه (ضریب همبستگی بیشتر از 99/0 و میانگین مجذور خطا کمتر از 8/1 درجه سانتی‌گراد) تأیید شد. نتایج ضریب حساسیت نشان داد که در بین پارامترهای مختلف موثر بر انتقال حرارت محصول، مهمترین عوامل به ترتیب دمای محیط گرمایشی و قطر محصول می‌باشد. نتایج نشان داد که این مدل در شبیه سازی فرآوری حرارتی میوه زیتون موثر است. نتایج این تحقیق می‌تواند برای بهینه سازی فرایند پاستوریزاسیون میوه زیتون مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 731 kb]   (488 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنسرو سازی
دریافت: 1402/10/19 | پذیرش: 1402/12/14 | انتشار: 1403/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.