دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 336-327 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zandi M, piravi vanak Z, mousavi nadushan R, zayerzadeh E. Study of subchronic toxicity of camelina oil and its effect on biochemical factors and hematological parameters. FSCT 2023; 19 (133) :327-336
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64651-fa.html
زندی ملیکا، پیراوی ونک زهرا، موسوی ندوشن رضوان، زایرزاده احسان. مطالعه سمیت تحت مزمن روغن کاملینا و تاثیر آن بر فاکتورهای بیوشیمیایی و پارامترهای خون شناسی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :327-336

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64651-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- دانشیار، پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران. ، Zpiravi@gmail.com--iau-tnb@iau-tnb.ac.ir
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
4- گروه پژوهشی سم شناسی غذایی، پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران.
چکیده:   (857 مشاهده)
روغن کاملینا حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیبات فنولی است که این ترکیبات بر میزان فاکتورهای خونی نظیر چربی خون تاثیر دارند. وجود این ترکیبات باعث کاهش رسوب چربی در رگ ها و کاهش جهش زایی و سرطان زایی عواملی مانند بنزوپیرن می شود. هدف از این پژوهش ارزیابی ایمنی و تاثیر روغن کاملینا به عنوان روغن خوراکی در رشد، بافت و فاکتورهای خونی رت­های نژاد ویستار به منظور امکان بررسی استفاده آن در تغذیه انسان است. در طی این دوره (۹۰ روز) تعداد ۴۰ سر موش ویستار نر در ۴ گروه تحت تجویز روغن کاملینا با دوزهای ۱/۰، ۱ و ۱۰ میلی­لیتر به صورت روزانه در مقایسه با گروه کنترل، در پارامترهای خونی و بیوشیمیایی نظیر فاکتورهای چربی خون، آنزیم ALT، AST، ALP و گلبول های سفید و قرمز خون مورد ارزیابی قرار گرفت. در فاکتورهای ALT ، Cr، LDL، میزان کلسترول کل،WBC، PDW وRBC تفاوت معنی داری بین گروه ها و گروه کنترل مشاهده نشد. اما کاهش میزان اوره، TG، AST ،RDW، MCHCدر گروه های مختلف در مقایسه با گروه کنترل اتفاق افتاد و این میزان کاهش با تفاوت معنی داری همراه بود. میزان گلوکز خون در دو گروه با جیره غذایی1و10 میلی لیتر تفاوت معنی دار مشاهده گردید. همچنین مواجهه این روغن با دوزهای مورد مطالعه هیچگونه عوارض پاتولوژیک و بالینی در حیوانات مورد مطالعه در مقایسه با حیوانات گروه کنترل در مدت زمان سه ماهه ایجاد نکرد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد روغن کاملینا با توجه به مقدار بالای اسیدچرب غیراشباع (اسید لینولنیک و اسید لینولئیک)، توکوفرول و سایر آنتی اکسیدان­ها می تواند در افزایش ایمنی سطح سلولی بدن و سلامتی انسان موثر باشد.
 
متن کامل [PDF 333 kb]   (788 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی روغن و فرآورده ها
دریافت: 1401/7/15 | پذیرش: 1401/8/21 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.