دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 342-331 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohadesi khorasani F, Yousefi S, Weisany W. Effects of edible coating containing nanochitosan/pectin and Salvia officinalis. essential oil on the physicochemical properties and shelf life of black grape. FSCT 2022; 19 (131) :331-342
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63462-fa.html
محدثی خراسانی فاطمه، یوسفی سیده شیما، ویسانی وریا. تأثیر پوشش خوراکی پکتین نانو کیتوزان حاوی اسانس مریم گلی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زمان ماندگاری انگور سیاه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :331-342

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63462-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، shyousefi81@gmail.com
چکیده:   (1021 مشاهده)
در سال­های اخیر استفاده از مواد طبیعی در کنار استفاده از تکنولوژی­های نوین که علاوه بر افزایش عمر ماندگاری باعث حفظ خواص کیفی و ارزش تغذیه­ای محصولات شوند، اهمیت دو چندان پیدا کرده است. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. بر اساس نتایج به دست آمده افزایش مدت زمان نگهداری باعث کاهش رطوبت، pH، آنتوسیانین، فنل، رنگ­سنجی و افزایش افت وزن و اسیدیته شد، بیشترین تأثیر در 21 روز نگهداری مشاهده شد. کاربرد پوشش خوراکی پکتین-نانوکیتوزان حاوی اسانس مریم گلی باعث کاهش افت وزن و فعالیت آنتی­ اکسیدانی و افزایش آنتوسیانین، فنل و رنگ سنجی گردید در 7 روز پس از نگهداری کمترین افت وزن به مقدار 3/2 درصد و در 14 و 21 روز پس از نگهداری کمترین افت وزن به مقدار 25/4 و 86/5 درصد را تیمار 70 میلی­گرم در لیتر پکتین با 30 میلی­گرم در لیتر نانو کیتوزان دارا بود. با توجه به نتایج به دست آمده کاربر پوشش خوراکی پکتین-نانوکیتوزان حاوی اسانس مریم گلی به خصوص تیمار 70 میلی­گرم در لیتر پکتین با 30 میلی­گرم در لیتر نانو کیتوزان بیشترین تأثیر را در افزایش ماندگاری انگور سیاه داشت.
 
متن کامل [PDF 362 kb]   (416 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1401/5/19 | پذیرش: 1401/7/25 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.