Mohadesi khorasani F, Yousefi S, Weisany W. Effects of edible coating containing nanochitosan/pectin and Salvia officinalis. essential oil on the physicochemical properties and shelf life of black grape. FSCT 2022; 19 (131) :331-342
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63462-fa.html
محدثی خراسانی فاطمه، یوسفی سیده شیما، ویسانی وریا. تأثیر پوشش خوراکی پکتین نانو کیتوزان حاوی اسانس مریم گلی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زمان ماندگاری انگور سیاه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :331-342
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63462-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، shyousefi81@gmail.com
چکیده: (1619 مشاهده)
در سالهای اخیر استفاده از مواد طبیعی در کنار استفاده از تکنولوژیهای نوین که علاوه بر افزایش عمر ماندگاری باعث حفظ خواص کیفی و ارزش تغذیهای محصولات شوند، اهمیت دو چندان پیدا کرده است. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. بر اساس نتایج به دست آمده افزایش مدت زمان نگهداری باعث کاهش رطوبت، pH، آنتوسیانین، فنل، رنگسنجی و افزایش افت وزن و اسیدیته شد، بیشترین تأثیر در 21 روز نگهداری مشاهده شد. کاربرد پوشش خوراکی پکتین-نانوکیتوزان حاوی اسانس مریم گلی باعث کاهش افت وزن و فعالیت آنتی اکسیدانی و افزایش آنتوسیانین، فنل و رنگ سنجی گردید در 7 روز پس از نگهداری کمترین افت وزن به مقدار 3/2 درصد و در 14 و 21 روز پس از نگهداری کمترین افت وزن به مقدار 25/4 و 86/5 درصد را تیمار 70 میلیگرم در لیتر پکتین با 30 میلیگرم در لیتر نانو کیتوزان دارا بود. با توجه به نتایج به دست آمده کاربر پوشش خوراکی پکتین-نانوکیتوزان حاوی اسانس مریم گلی به خصوص تیمار 70 میلیگرم در لیتر پکتین با 30 میلیگرم در لیتر نانو کیتوزان بیشترین تأثیر را در افزایش ماندگاری انگور سیاه داشت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1401/5/19 | پذیرش: 1401/7/25 | انتشار: 1401/10/10