Shadjou J, Movassagh M H. Determination of Tylosin Residues in the Distributed Sausages and Hamburger Products in Tabriz by High-Performance Liquid Chromatography method. FSCT 2023; 19 (133) :59-67
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63440-fa.html
شادجو جعفر، موثق محمد حسین. تعیین باقیمانده تایلوزین در فرآوردههای سوسیس، کالباس و همبرگر توزیعی در شهر تبریز به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :59-67
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63440-fa.html
1- دکترای حرفه ای، دانشکده دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران.
2- دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشیار بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران. ، drmhmg@gmail.com
چکیده: (1193 مشاهده)
باقیماندههای آنتیبیوتیک در گوشت میتواند باعث بروز پیامدهای نامطلوبی در سلامت عمومی گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان باقیمانده تایلوزین در فرآوردههای گوشتی(سوسیس، کالباس و همبرگر) در شهر تبریز بود. برای این مطالعه 60 نمونه( شامل 20 نمونه از هر فرآورده گوشتی) از فروشگاههای عرضه مواد غذایی از فروردین ماه تا خردادماه 1400 به صورت تصادفی جمع آوری گردید. میزان تایلوزین در نمونهها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تعیین گردید. از کل نمونههای اخذ شده، باقیمانده تایلوزین در 90 درصد نمونههای سوسیس و کالباس و 100 درصد نمونههای همبرگر مشاهده گردید. میانگین باقیمانده تایلوزین در نمونههای سوسیس، کالباس و همبرگر به ترتیب 62/2±34/19، 62/2±/22 و 62/2±2/39 میکروگرم در کیلوگرم بود. میانگین باقیمانده تایلوزین در همبرگر به صورت معنی داری بیش از سایر فرآوردههای گوشتی بود. علاوه بر این، میزان باقیمانده تایلوزین در نمونهها کمتر از حد مجاز کدکس(100 میکروگرم در کیلوگرم) بود. همچنین میزان باقیمانده تایلوزین در همبرگر با 90 درصد گوشت به صورت معنیداری بیشتر از همبرگر با 70 درصد گوشت بود. اگرچه میزان باقیمانده تایلوزین در فرآوردههای گوشتی در شهر تبریز پائین میباشد، کنترل مداوم فرآوردههای گوشتی توصیه میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1401/5/18 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1402/1/18