دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 382-369 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moradi S, zekavati R. Assesment of the effect of aloe vera gel on the shelf life of pear fruit and its effect on fungi Penicillium expansum and Aspergillus niger. FSCT 2023; 19 (133) :369-382
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62899-fa.html
مرادی شیما، ذکاوتی رویا. ارزیابی تاثیر ژل آلوئه ورا برماندگاری میوه گلابی و تا ثیرآن بر قارچ پنی سیلیوم اکسپانسوم و آسپرژیلوس نایجر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :369-382

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62899-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ، rzekavati45@gmail.com
چکیده:   (863 مشاهده)
 امروزه استفاده از موادشیمیایی برای کنترل ضایعات پس از برداشت میوه ها به دلیل اثرات زیانبار یک عامل مهم درکاهش عمرانباری آنها به حساب می آیند.آلوئه ورا اخیرا نقش مهمی در حفظ کیفیت و سلامت میوه ها و همچنین کنترل قارچ های بیماری زا از خود نشان داده است. از پوشش خوراکی آلوئه ورا در غلظت های متفاوت از ژل (100،75،50،25درصد) طی 36 روز انبارداری در دمای 4 درجه سانتی گراد استفاده شد. پایداری میکروب ها (تعدادکپک ها)،خصوصیات فیزیکو شیمیایی (کاهش وزن، سفتی بافت،pH،مواد جامد محلول ) و ویژگی حسی رنگ گلابی پوشش داده شده با ژل آلوئه ورا پس از 36 روز انباداری در مقایسه با شاهد ارزیابی شد و همچنین تاثیر عصاره آبی و اتانولی گیاه آلوئه ورا بر روی دو گونه قارچ پنی سیلیوم اکسپانسوم و آسپرژیلوس نایجر مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که پوشش آلوئه ورا به صورت معنی داری رشد میکروارگانیسم ها را به تاخیرانداخته وافت وزن را  نسبت به شاهد کاهش داده است و این پوشش سبب حفظ بهتر سفتی وکاهش مواد جامد محلول واثرمعنی دار برpH تیمارها داشت وبر ویژگی حسی رنگ در تیمارهای مختلف نسبت به شاهداثرمعنی داری نداشت و نیز عصاره آبی و اتانولی آلوئه ورا اثر ممانعت کنندگی رشد برروی قارچ ها ی مذکور داشته است در نتیجه پوشش ژل آلوئه ورا برروی میوه گلابی باعث  افزایش عمرنگهداری آن می شود.
متن کامل [PDF 439 kb]   (545 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1401/4/23 | پذیرش: 1402/1/15 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.