1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، s.razavi@um.ac.ir
چکیده: (1511 مشاهده)
در این مقاله، تاثیر برهمکنش بین کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC) و نشاسته اصلاح شده با اکتنیل سوکسینیک انهیدرید (OSAS) در محیط آبی به عنوان تابعی از pH (3، 4، 5، 6) و نسبت WPC به OSAS (1:2، 1:1 و 2:1) در غلظت کل 1% وزنی/وزنی بر خواص کف (اندازه حباب، ظرفیت کف کنندگی و پایداری کف) مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه حباب کوچکتر بیانگر پایداری بیشتر کف است. کمترین اندازه حباب در نسبت 1:1 و 4= pHمشاهده شد (52/226 میکرومتر) که اختلاف آماری معنی داری با اندازه حباب WPC شاهد در این pH داشت (15/396 میکرومتر). بیشترین میزان کف کنندگی در نسبت 1:1 و 3=pH مشاهده شد (33/186 %). بیشترین میزان پایداری کف نیز در نسبت 2:1 و در 4= pHبدست آمد (27/83 %) و اختلاف آماری معنی داری با نمونه شاهد (محلول WPC) داشت (05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که برهمکنشهای الکترواستاتیکی WPC و OSAS می توانند به عنوان روشی موثر در جهت بهبود خواص کف کنندگی و پایداری کف WPC در غلظتهای پایین مورد استفاده قرار گیرند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
هیدروکلوئیدها،امولسیون دریافت: 1401/2/6 | پذیرش: 1401/6/30 | انتشار: 1401/9/10