طاهری علی، نصرتی افره، خواجه امیری چکاوک. بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای (Sargassum glaucescens) در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (76) :242-231
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5690-fa.html
1- مدیر گروه شیلات دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
2- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی
چکیده: (4422 مشاهده)
چکیده
جلبکدریاییSargassum glaucescens از سواحل چابهارجمع آوری و جهت بررسی خواص آنتیاکسیدانی عصاره متانولی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره جلبکدر سه زمان (1، 3 و 5 ساعت)، سه سطح دمایی (24، 47 و 70 درجه سانتیگراد) و سهسطح غلظت (60، 80 و 100 درصد) استخراج شد. خواص آنتیاکسیدان عصاره های جلبک با روش مهار رادیکال آزاد[1] سنجش شد. در این تحقیق برای پیشبینی خواص آنتیاکسیدان عصاره جلبک سارگاسوماز بهینه سازی پاسخ سطحی و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. با توجه به نتایج، غلظت حلال 39/99 درصد، دمای 66/57 درجه سانتیگراد و زمان32/4 ساعت به عنوان تیمار بهینه استخراج عصاره بدست آمد. در این روش بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال ازاد 93/36 درصد حاصل شد. اعتبار سنجی مدل بدست آمده نیز تایید گردید. میزان فنلکل عصاره در سطح بهینه 56/0±2/3 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم عصاره بود. نتایج نشان داد که جلبک Sargassum glaucescensمی تواند به عنوان یک گونه هدف برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی استفاده شود.
[1]- 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1394/10/1 | پذیرش: 1396/9/18 | انتشار: 1397/3/1