دوره 17، شماره 103 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 103 صفحات 165-151 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghobifar S, rabiei V, Razavi F, Javadi D, Hassani A. Investigation of phytochemical compounds and antioxidant capacity of 11 cultivars and genotypes of hazelnut fruit in Rudsar Eshkevarat region. FSCT 2020; 17 (103) :151-165
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40546-fa.html
یعقوبی فر شبنم، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، جوادی داود، حسنی اکبر. بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی 11 رقم و ژنوتیپ میوه فندق در منطقه اشکورات رودسر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (103) :151-165

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40546-fa.html


1- دانشجوی سابق کارشناسی ارشد،گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
2- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان ، rabiei@znu.ac.ir
3- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
4- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان
5- استادیارگروه خاکشناسی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان
چکیده:   (2031 مشاهده)
    فندق به عنوان یکی از مهمترین میوه‌های خشکباری حاوی مجموعه با ارزشی از آنتی­ اکسیدان­ها و مواد مغذی است. کیفیت مغز فندق به شدت تحت تأثیر ترکیبات آن قرار دارد. ظرفیت آنتی­اکسیدانی و ترکیبات بیوشیمیایی مغز فندق بیشتر به رقم، شرایط اقلیمی و اثر متقابل شرایط آب و هوایی و ژنوتیپ بستگی دارد. مطالعه حاضر، به منظور بررسی خصوصیات  کیفی از جمله میزان ویتامین ث، فعالیت آنتی­ اکسیدانی، فنل کل، فلاونوئید کل و عناصر معدنی در 11 رقم و ژنوتیپ شامل هفت رقم وارداتی به نام­های روند دوپیمونت، نگرت، سگورب، سیوری، مورفینسکی، فرتیل دکوتارد، سوچی، و چهار ژنوتیپ بومی به نام‌های اشکور1، اشکور2، اشکور3 و اشکور4 در منطقه اشکورات رودسر در سال 1396 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد در کلیه صفات مورد مطالعه در بین ارقام و ژنوتیپ‌های فندق اختلاف معنی­داری (P≤0. 01) وجود دارد که این امر نشان دهنده تنوع ژنتیکی بالا در بین ارقام و ژنوتیپ­های مورد مطالعه است. تجزیه همبستگی صفات نشان دهنده وجود ارتباط مثبت و منفی معنی­داری در برخی از صفات مهم بود. با توجه به دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه­ای به روش "وارد"، در فاصله اقلیدسی 27، ارقام و ژنوتیپ­های فندق در چهار خوشه اصلی دسته بندی شدند.                                                                                           
 
متن کامل [PDF 433 kb]   (983 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1399/3/17 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.