دوره 15، شماره 74 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 74 صفحات 37-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رحیمی خویگانی سروش، رجایی احمد، گلی سید امیر حسین. بهینه سازی شرایط استخراج آنتی اکسیدانهای طبیعی گیاه چای کوهی به کمک امواج فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (74) :49-37

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3922-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
2- استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
3- دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (5941 مشاهده)
چکیده در این تحقیق، شرایط استخراج به کمک امواج فراصوت آنتی اکسیدان های طبیعی چای کوهی با بیشینه سازی مجزا و همزمان راندمان فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی با روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. یک طرح مرکب مرکزی شامل چهار متغیر مستقل قدرت امواج فراصوت­، نسبت حلال به ماده خشک، زمان و ترکیب حلال در پنج سطح، شامل30 آزمون با 6 تکرار در نقطه مرکزی استفاده شد. نتایج نشان داد که معادله درجه دوم چند جمله ای به طور موفقیت آمیزی می تواند برای بهینه سازی شرایط استخراج استفاده شود. ضرایب تبین مدل ها برای فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی کسیدانی به ترتیب 83/0، 90/0 و 92/0 بود. همچنین نتایج حاصل از بهینه­سازی فرآیند استخراج فنول کل نشان داد که بیشترین میزان ترکیبات فنولیک 8/19 (میلی­گرم معادل گالیک اسید/گرم ماده خشک) در شرایط قدرت امواج فراصوت 8/297 وات، نسبت حلال به ماده خشک 3/56، زمان 14 دقیقه و ترکیب حلال2/43 % متانول؛ بیشترین میزان فلاونوئید کل 54/5 (میلی گرم معادل کوئرستین/گرم ماده خشک) تحت شرایط قدرت امواج فراصوت 300 وات، نسبت حلال به ماده خشک60 ، زمان 14 دقیقه و ترکیب حلال4/69% متانول و شرایط بهینه بر حسب درصد فعالیت آنتی­اکسیدانی 4/78 % در شرایط قدرت امواج فراصوت 300 وات، نسبت حلال به ماده خشک40، زمان 14 دقیقه و ترکیب حلال7/61 % متانول بدست آمد.
متن کامل [PDF 520 kb]   (1904 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/7/19 | پذیرش: 1396/7/19 | انتشار: 1397/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.