دوره 17، شماره 102 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 102 صفحات 93-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharati M, Alirezalu K, Nemati Z, Yaghoubi M. Evaluation of physicochemical and quality properties of honeys from East Azarbaijan region. FSCT. 2020; 17 (102) :93-102
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38565-fa.html
بشارتی مقصود، علیرضالو کاظم، نعمتی ذبیح اله، یعقوبی میلاد. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و کیفی عسل های عرضه شده در منطقه آذربایجان شرقی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (102) :93-102

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38565-fa.html


1- استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
2- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز ، kazem.alirezalu@tabrizu.ac.ir
3- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزه و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (542 مشاهده)
در این پژوهش ویژگی­های فیزیکی-شیمیایی و کیفی عسل­های عرضه شده در فروشگاه­های استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، تعداد 15 نمونه از هر شهر تبریز، اهر و کلیبر (45 نمونه عسل) از فروشگاه­های استان به صورت تصادفی جمع­آوری گردید. نمونه­ها به آزمایشگاه انتقال یافت و پس از آماده­سازی، آزمایش­های تعیین مواد جامد، رطوبت، pH، وزن مخصوص، اسیدیته، قندهای احیا کننده و غیراحیا کننده (ساکارز) و هیدروکسی متیل فورفورال انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت برای تمامی نمونه­ها از حد استاندارد جهانی (حداکثر20 ­%) پایین­تر بوده و در شرایط مطلوب بودند. نمونه­های شهر تبریز و اهر به طور معنی­داری (05/0 > P) دارای وزن مخصوص و مواد جامد محلول بالاتری از عسل­های کلیبر بودند که نشان دهنده ماندگاری بالای نمونه­ها بود. نمونه­های عسل شهر تبریز و کلیبر به طور معنی­داری دارای اسیدیته بالا و pH پایین­تری در مقایسه با عسل­های شهرستان اهر بودند. تمامی عسل­ها از لحاظ مقدار قندهای احیا کننده و غیراحیا کننده (ساکارز) و هیدروکسی متیل فورفورال در محدوده استاندارد ملی ایران و تاییدیه کدکس بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که عسل­های تولید شده در شهر­های تبریز، کلیبر و اهر دارای ویژگی­های کیفیتی خوب با توجه به استانداردهای ملی و بین المللی بودند.
متن کامل [PDF 446 kb]   (166 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/9/8 | پذیرش: 1399/2/20 | انتشار: 1399/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول