Shakerardekani A, Hashemi M, Mirzaalian Dastjerdi A. Effect of Arabic gum coating enriched with Shirazi thyme essential oil on quality characteristics of fresh pistachio (Pistacia vera L cv. Ahmad-Aghaghi). FSCT 2019; 16 (87) :113-126
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22019-fa.html
شاکر اردکانی احمد، هاشمی مریم، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید. اثر پوشش خوراکی صمغ عربی حاوی اسانس آویشن شیرازی بر حفظ خصوصیات کیفی پسته تازه رقم احمدآقایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :113-126
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22019-fa.html
1- پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران ، ashakerardakan@yahoo.com
2- دانشگاه هرمزگان
چکیده: (5726 مشاهده)
استفاده از پوشش زیست تخریب حاوی اسانس روی سطح میوه یک روش مؤثر بر کاهش مشکلات پس از برداشت و منجر به حفظ کیفیت محصول میشود. در این پژوهش، غلظتهای مختلف صمغ عربی (0، 6 و 8 درصد وزنی- حجمی) در ترکیب با غلظتهای مختلف (0، 3/0 و 5/0 درصد وزنی- حجمی) اسانس آویشن شیرازی روی برخی خصوصیات کیفی میوه پسته تازه در طی 36 روز انبارمانی در دمای 1±3 درجه سانتیگراد بررسی شد. نتایج نشان داد که رشد کپک و مخمر و رشد باکتریهای هوازی در نمونههای پوشش داده شده با غلظت صمغ عربی 6 درصد حاوی اسانس آویشن شیرازی در دو سطح 3/0 و 5/0 درصد بهطور معنیداری از سایر نمونهها کمتر بود. همچنین افزودن اسانس آویشن شیرازی (3/0 و 5/0 درصد) در فرمولاسیون پوشش خوراکی صمغ عربی 6 درصد باعث کاهش آب از دستدهی میوههای تازه شد و بهطور قابل توجهی کاهش وزن نمونهها را کاهش داد. افزودن اسانس به پوشش صمغ عربی بهطور معنیداری باعث حفظ کربوهیدارت، کلروفیل، ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانی مغز میوههای پوشش داده شد. بنابراین، استفاده از پوشش خوراکی صمغ عربی 6 درصد حاوی اسانس آویشن (3/0 و 5/0 درصد) میتواند باعث حفظ کیفیت و افزایش دوره انباری میوه پسته تازه شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/3/22 | پذیرش: 1397/8/27 | انتشار: 1398/2/25