اعتمادی مائده، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، مقصودلو یحیی. بهینهسازی عوامل مؤثر در فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شدهی سویا به روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (65) :207-199
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1856-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (3050 مشاهده)
چکیده
هدف از انجام این پژوهش تولید پروتئین هیدرولیز شدهی سویا با بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی از طریق هیدرولیز آنزیمی ایزوله پروتئین سویا بود. پروتئین هیدرولیز شدهی سویا از طریق هیدرولیز آنزیمی، توسط آنزیم آلکالاز L 2.4 تهیه گردید و عوامل موثر در هیدرولیز، جهت دستیابی به بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی پپتیدها توسط روش سطح پاسخ (RSM) با طرح مرکب مرکزی (CCD) با استفاده از نرم افزار Design Expertبهینهسازی شدند. اثرات ترکیبی دما، زمان و فعالیت آنزیم به عنوان سه متغیر مستقل در هیدرولیز، بر قابلیت مهار رادیکال آزاد سوپراکسید توسط معادله درجه دوم برازش گردیدند. مدل رگرسیونی مشخص کنندهی ناحیه ای با بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی (بیش از 8/62 درصد) در شرایط بحرانی منطبق با دمای 71/49 درجه سانتی گراد، زمان 45/117 دقیقه و فعالیت آنزیمی 27/66 واحد آنسون بر کیلوگرم بود. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شدهی سویا می تواند قابلیت کاربرد در فرمولاسیون مواد غذایی به عنوان آنتیاکسیدان طبیعی و نیز استفاده های دارویی داشته باشد.
دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/4/22 | انتشار: 1396/4/1