دوره 5، شماره 19 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of chemical and microbal characteristics of butter packaged by dairy industries. FSCT 2008; 5 (19) :37-46
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12229-fa.html
ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی و میکروبی کره های حیوانی بسته بندی شده توسط کارخانجات لبنی کشور. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (19) :37-46

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12229-fa.html


چکیده:   (5951 مشاهده)
چکیده در این بررسی، تعداد 10 نمونه کره حیوانی پاستوریزه که توسط کارخانجات لبنیات مختلف بسته بندی شده بودند بصورت تصادفی از مراکز پخش این محصولات جمع آوری و از لحاظ ویژگی های شیمیایی و میکروبی بر اساس روش های استاندارد مورد آزمون قرار گرفتند، همچنین ترکیب اسیدهای چرب نمونه ها به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی تعیین شد. آزمایشات شیمیایی نشان داد که یک نمونه از نظر میزان چربی (84%)، دو نمونه از نظر مقدار مواد جامد غیر چرب (3% و 6/2 %) و دو نمونه از نظر مقدار اندیس صابونی (9/236 و 4/236) با استاندارد ملی ایران برای کره مغایرت دارند. در آزمونهای میکروبی به عمل آمده نیز تعداد دو نمونه آلودگی به کلیفرم (110 و 100 عدد در گرم)، دو نمونه آلودگی به اشریشیا کلی(2 و 3 عدد در گرم) و یک نمونه (333عدد در گرم) آلودگی بیش از حد مجاز استاندارد به کپک نشان دادند ولی در هیچ یک از نمونه ها آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. با توجه به پاستوریزه بودن کره های وارد شده به کشور این نتایج می تواند بیانگر آلوده شدن برخی از کره های پاستوریزه در حین بسته بندی و یا قبل از بسته بندی در اثر جابجایی، حمل و نقل و یا نگهداری نامناسب باشد.
متن کامل [PDF 166 kb]   (14119 دریافت)    

دریافت: 1387/4/9 | پذیرش: 1387/7/5 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.