1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود،شاهرود، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود،
چکیده: (2970 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق فیلمهای پلی ساکارید سویا تقویت شده با عصاره اسپند و درصد ثابتی از نانو دی اکسید سیلیسیم عاملدار با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. ترکیب شامل g 4 پلی ساکارید سویا و 4% وزنی مخلوط گلیسرول و سوربیتول به نسبت 3 به 1 به عنوان پلاستیسایزر به همراه 3% وزنی نانو دی اکسید سیلیسیم و عصاره اسپند با غلظتهای 15-5% حجمی بود. خواص فیزیکی، ویژگیهای ممانعتی شامل نفوذپذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن، میزان جذب و عبور نور UV، ویژگیهای مکانیکی و خواص ضدمیکروبی فیلمها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره اسپند میزان جذب آب از 75/1 تا 96/1 (g/g dry film)، محتوای رطوبت از 61/3 تا 18/5%، نفوذپذیری نسبت به بخارآب از 03/7 تا 31/10 (6-10×(g/m.s.Pa افزایش معنیداری (05/0<р) داشت و بر روی میزان نفوذپذیری نسبت به اکسیژن تاثیر معنیداری نداشت. آزمونهای مکانیکی بیانگر آن بود که با افزایش غلظت عصاره اسپند استحکام کششی از 08/20 تا 01/16 (MPa) و مدول یانگ از 800 تا 500 (MPa) کاهش معنی داری (05/0<р) داشت و درصد کشیدگی از 12/19 تا 2/23% افزایش یافت. فیلمها خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری اشرشیاکلی ATCC 25922 و استافیلوکوکوس آرئوس ATCC 25923 از طریق روش فلاسک چرخان از خود نشان دادند. نتایج بیانگر آن بود که از فیلمهای بایو نانوکامپوزیت بر پایه پلی ساکارید سویا میتوان در بستهبندی مواد غذایی استفاده کرد
دریافت: 1395/2/30 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1396/3/1