دوره 15، شماره 76 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 76 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بیگی محسن. تحلیل انرژی و اگزرژی فرآیند خشک کردن قطعات سیب در یک خشک‌کن هوای گرم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (76) :11-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11447-fa.html


استادیار گروه مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تیران، دانشگاه آزاد اسلامی، تیران، ایران
چکیده:   (5499 مشاهده)
در این تحقیق، شاخص‌های انرژی و اگزرژی فرآیند خشک کردن قطعات سیب در یک خشک‌کن هوای گرم مورد بررسی قرار گرفت و اثر پارامترهای هوای خشک‌کردن بر آنها مطالعه شد. آزمایش‌های خشک کردن در سه سطح دمای هوای 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و سه سطح سرعت هوای 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه انجام شد. متوسط نرخ مصرف انرژی فرآیند در محدوده 324/0 تا 543/1 کیلووات به دست آمد. مقادیر کمینه و بیشینه انرژی ویژه مصرفی به ترتیب در شرایط خشک کردن با دمای هوای 65 درجه سلسیوس و سرعت هوای 1 متر بر ثانیه و دمای هوای 45 درجه سلسیوس و سرعت هوای 2 متر بر ثانیه به دست آمد. میانگین نرخ اگزرژی ورودی، اگزرژی خروجی و اگزرژی تلف شده به ترتیب از 09106/0 تا 52095/0 کیلوژول بر ثانیه، از 06401/0 تا 46135/0 کیلوژول بر ثانیه و از 02705/0 تا 05960/0 کیلوژول بر ثانیه به دست آمد. متوسط نرخ قابلیت بهبود اگزرژی با افزایش دمای هوا و سرعت هوا افزایش یافت و از 00804/0 تا 01175/0 کیلوژول بر ثانیه متغیر بود.
متن کامل [PDF 251 kb]   (2839 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/12/20 | پذیرش: 1396/3/1 | انتشار: 1397/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.