Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 21, Number 147 (2024-4)


Identifying and prioritizing the strategic issues of Iran's food and beverage industry with a fuzzy Delphi approach and providing solutions to solve these issues
شناسایی و اولویت‌بندی مسائل راهبردی صنعت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی ایران ا با رویکرد دلفی فازی و ارائه راهکارهایی جهت رفع این مسائل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of ultrasound pretreatment on the antioxidant properties of hydrolyzed protein from flaxseed meal using alcalase and pancreatin enzymes by response surface methodology
تاثیر پیش‌تیمار فراصوت بر ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیزشده کنجاله بذر کتان با استفاده از آنزیم‌های آلکالاز و پانکراتین به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

اندازه گیری و مقایسه ی غلظت فلزات سنگین (آرسنیک، کبالت، کادمیوم، سرب و جیوه) در کنسروهای مواد غذایی (اسیدی قوی، اسیدی، کم اسیدی) در شهر اهواز
| [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Enrichment of ice cream produced with kernel flour and elderberry mantle
غنی سازی بستنی تولیدی با آرد هسته و گوشته سنجد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Biodegradable film based on mucilage of fenugreek seeds and eggplant skin powder with copper nanoparticles and rosemary essential oil, investigation of physicochemical properties
فیلم زیست‌تخریب پذیر بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس و اسانس رزماری بررسی خواص فیزیکوشیمیایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Foam mat drying of orange juice using cress seed gum and egg albumin
بررسی فرآیند خشک کردن آب پرتقال به روش خشک کردن کف پوشی با استفاده از صمغ بومی شاهی و آلبومین تخم مرغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction of nanoparticles of Avondol plant (Smyrnium cordifolium Boiss) and its use in the preparation of alfalfa seed mucilage biocomposite and milk thistle seed oil and investigation of its physicochemical properties.
استخراج نانوذرات گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium Boiss) و استفاده از آن در تهیه بیوکامپوزیت موسیلاژ بذر یونجه و روغن بذر گیاه خار مریم و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of alfalfa seed mucilage film with nanoparticles of Avondol (Smyrnium cordifolium Boiss) and milk thistle seed oil and investigation of physical and chemical properties
تولید فیلم موسیلاژ بذر یونجه با نانو ذرات گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium Boiss) وروغن بذر گیاه خار مریم و بررسی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of cold plasma on the disinfection and quality of Iranian white cheese during the storage period
بررسی اثر پلاسمای سرد بر میکروب‌زدایی وکیفیت پنیر سفید ایرانی در طول دوره نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Development of an expert system to determine the measured characteristics of grape fruit stored in cold storage using fuzzy logic
ایجاد یک سیستم‌ کارشناس برای تعیین ویژگی‌های مورد اندازه‌گیری میوه انگور نگهداری شده در سردخانه با استفاده از منطق فازی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of mineral compositions in seeds of different native and imported date cultivars
مقایسه میزان عناصر غذایی در هسته ارقام مختلف خرمای داخلی و خارجی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of ultrasound pretreatment on the extraction of phenolic cpmpounds from Artemisia annua flowers oxidative stability of soybean oil containing the resulting extract
بررسی اثر پیش تیمار فراصوت بر استخراج ترکیبات فنولیک گل گیاه درمنه ( Artemisia annua) بر پایداری اکسایشی روغن سویا حاوی عصاره حاصل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the physical and mechanical properties of polylactic acid-nanocellulose nanocomposite film containing Lactobacillus casei probiotic bacteria
بررسی ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیتی پلی لاکتیک اسید-نانو سلولز حاوی باکتری‌ پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of UV-C and ultrasonic treatments on the shelf life of Langra mango fruit
بررسی اثر تیمارهای فرابنفش و فراصوت بر عمر پس از برداشت میوه انبه رقم لانگرا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comprehensive identification of priorities and behavior analysis of packaged fish buyers in Tehran city using structural equation modeling
شناسایی جامع اولویت ها و تحلیل رفتار خریداران ماهی بسته بندی در شهر تهران با استفاده مدل سازی معادلات ساختاری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles