khakpour F, heydari Z, pirsa S. Production of alfalfa seed mucilage film with nanoparticles of Avondol (Smyrnium cordifolium Boiss) and milk thistle seed oil and investigation of physical and chemical properties. FSCT 2024; 21 (147) :100-113
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71805-fa.html
خاکپور فاطمه، حیدری ژیار، پیرسا سجاد. تولید فیلم موسیلاژ بذر یونجه با نانو ذرات گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium Boiss) وروغن بذر گیاه خار مریم و بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (147) :100-113
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71805-fa.html
1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
چکیده: (879 مشاهده)
هدف از این پژوهش تولید فیلم بر پایه موسیلاژ بذر یونجه با نانوذرات آوندول و روغن خار مریم بود فیلم مرکب موسیلاژ بذر یونجه با نانوذرات آوندول(0، 2، 4 %) و روغن بذر خار مریم (0،1، 2 %) تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزودن نانوذرات آوندول و روغن بذر خار مریم باعث افزایش ضخامت و آنتی¬اکسیدانی می¬شود. ولی افزایش مقدار نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم در فیلم باعت کاهش رطوبت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب فیلم¬ها شد. تجزیه و تحلیل پراش اشعه ایکس نشان داد که نانوذرات آوندول به طور فیزیکی با پلیمر موسیلاژ بذر یونجه ترکیب شدهاند. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)نشان داد که مورفولوژی سطح نانوکامپوزیت فیلم نسبت به موسیلاژ بذر یونجه ناهمگن است. در نهایت براساس نتایج حاصله، افزودن نانوذرات آوندول و روغن خار مریم به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر یونجه سبب بهبود ضخامت، آنتی¬اکسیدانی و SEM ولی باعث تضعیف رطوبت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1402/7/10 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/2/1