دوره 21، شماره 147 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 147 صفحات 59-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

faezikhah R, Pedram Nia A, Armin M. Investigating the effect of ultrasound pretreatment on the extraction of phenolic cpmpounds from Artemisia annua flowers oxidative stability of soybean oil containing the resulting extract. FSCT 2024; 21 (147) :45-59
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69210-fa.html
فائزی خواه راحیل، پدرام نیا احمد، آرمین محمد. بررسی اثر پیش تیمار فراصوت بر استخراج ترکیبات فنولیک گل گیاه درمنه ( Artemisia annua) بر پایداری اکسایشی روغن سویا حاوی عصاره حاصل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (147) :45-59

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69210-fa.html


1- دانشجوی دانشگاه آزاد سبزوار . گروه صنایع غذایی ، rahilfaezi@gmil.com
2- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار. گروه صنایع غذایی
3- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار . گروه زراعت و اصلاح نباتات
چکیده:   (883 مشاهده)
امروزه یکی از مشکلات صنعت غذا استفاده از ترکیبات سنتزی به عنوان نگهدارنده می‌باشد که خطرات بالقوه هر کدام از این ترکیبات جهت سلامتی انسان­ها به اثبات رسیده است. در حال حاضر در صنعت روغن از آنتی‌­اکسیدان­های سنتزی مثل بوتیل هیدروکسی آنیزول و بوتیل هیدروکسی تولوئن استفاده می‌گردد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر پیش ‌تیمار فراصوت  بر استخراج ترکیبات فنولیک گل گیاه درمنه بر پایداری اکسایشی روغن حاوی عصاره حاصل می‌باشد. در این پژوهش از عصاره استخراجی گل گیاه درمنه Artemisia annua)) با کمک پیش تیمار فراصوت با شدت ثابت24کیلوهرتز و دمای ثابت آزمایشگاه و زمان‌های اعمال امواج فراصوت  ده، بیست‌ و سی‌ دقیقه و استخراج حلال متانول به روش ماسراسیون با زمان ثابت 48 ساعت ودر دمای ثابت آزمایشگاه (شاهد) به منظور پایدارسازی روغن سویا استفاده شد. با کمک روش سطح پاسخ مناسب‌ترین پیش تیمار فراصوت با زمان30 دقیقه انتخاب شد. سپس از پیش تیمار فراصوت با زمان 30 دقیقه غلظت‌های مختلف صفر، 50، 100، 250، 500، و 1000 تهیه شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار با غلظت 1000پی‌پی‌ام با بیشتر‌ین میزان استخراج ترکیبات فنلی (15/28) میلی‌گرم برگرم و قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH (30/53) درصد مناسب‌ترین نمونه بود که به روغن اضافه شد و آزمون‌های مربوط به پایداری روغن سویا شامل: اندیس پر‌اکسید،‌ اندیس اسیدی و شاخص تیوباربیتوریک اسید انجام گرفت که بنابر نتایج آزمون‌ها روند صعودی داشته و بیشترین اثر پایدار کنندگی عصاره درمنه در غلظت 1000 پی‌پی‌‌ام بود.

متن کامل [PDF 749 kb]   (862 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/2/26 | پذیرش: 1402/10/23 | انتشار: 1403/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.