Hasanvand A. Identifying and prioritizing the strategic issues of Iran's food and beverage industry with a fuzzy Delphi approach and providing solutions to solve these issues. FSCT 2024; 21 (147) :206-223
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-72966-fa.html
حسنوند علی. شناسایی و اولویتبندی مسائل راهبردی صنعت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی ایران ا با رویکرد دلفی فازی و ارائه راهکارهایی جهت رفع این مسائل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (147) :206-223
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-72966-fa.html
استادیار گروه اقتصاد و حسابداری دانشگاه لرستان ، hasanvand.al@lu.ac.ir
چکیده: (1034 مشاهده)
یکی از شاخصهای مهم توسعه و همچنین شرط اساسی جهت ارتقای سطح رفاه در هر جامعه دسترسی مردم به انواع مواد غذایی و آب سالم میباشد تا آنجایی که هیچ کشوری نمیتواند برنامههای توسعه را بدون فراهم ساختن مواد غذایی و آشامیدنی سالم و در دسترس برای اقشار مختلف جامعه دنبال نماید. لذا این پژوهش به دنبال شناسایی مسائل راهبردی صنعت مواد غذایی و آشامیدنی و اولویتبندی آنها است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ جمعآوری اطلاعات بهصورت توصیفی- پیمایشی و از نظر روش تحقیق بهصورت تحقیق آمیخته ترکیبی میباشد. برای شناسایی مسائل راهبردی در صنعت ایران از بررسی متون و گزارشهای معتبر و مصاحبه عمیق با خبرگان استفاده میشود. بعد از جمعآوری اطلاعات با استفاده از روش کدگذاری باز دادههای گردآوریشده تحلیل و مسائل راهبردی احصا و با استفاده از رهیافت دلفی فازی مسائل راهبردی اولویت بندی شدهاند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که مهمترین مسائل راهبردی صنعت عبارت از ضعف نظام توزیع، ضعف نظام بانکی در ارائه تسهیلات، نرخ بالای تورم، پراکنش نامناسب استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی بدون توجه به پتانسیلهای بخش کشاورزی، بهرهوری پایین نیروی انسانی است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1402/9/25 | پذیرش: 1402/11/2 | انتشار: 1403/2/1