Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 110 (2021-4)


Investigation of physicochemical properties and identification of dominant bacteria in several samples of traditional date vinegar
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و شناسایی باکتری‌های غالب چند نمونه سرکه خرمای سنتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study on Storage of Fresh Pistachio Cultivar Ahmad Aghaie Using Gamma Aminobutyric Acid and Carnuba Wax
مطالعه انبارمانی پسته تر رقم احمد آقایی با کاربرد گاماآمینوبوتریک اسید و واکس کارنوبا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of Cornus mas extract nano carrier and release evaluation of nano encapsulated ‘ bioactive compounds in semi digestive condition
تولید نانوحامل حاوی عصاره Cornus mas (زغال اخته) و ارزیابی رهایش ترکیبات زیست فعال ریز پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده گوارشی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of anthocyanin extraction from red cabbage and its application in low calorie Gummy candy
بهینه‌سازی شرایط استخراج آنتوسیانین از کلم‌قرمز و کاربرد آن در پاستیل کم‌کالری فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of activated carbon and potassium permanganate on improving the storage characteristics and maintaining the quality of pistachio cv 'Ahmad Aqhaei'
اثر کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم بر بهبود ویژگی‌های انبارمانی و حفظ کیفیت پسته تر رقم ’احمدآقایی‘
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of drying kinetics of Allium stipitatum under a proposed combined microwave-hot air method and investigation of effect of operating conditions on its color parameters
تعیین سینتیک خشک‌کردن موسیر تحت یک روش پیشنهادی ترکیبی ماکروویو–هوای داغ و بررسی اثر شرایط عملیاتی بر پارامترهای رنگی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of the amount and size of wheat bran particles on the rheological properties of the dough and the textural attributes of Sangak bread
اثر مقدار و اندازه ذرات سبوس گندم بر خواص رئولوژی خمیر و ویژگی های بافتی نان سنگک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Aflatoxin Contamination in Retailed Elaeagnus angustifolia Powder in Ardabil
آلودگی آفلاتوکسینی در پودر سنجد خرده فروشی شده در اردبیل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Encapsulation of Lactobacillus reuteri probiotic bacteria using soy protein isolate and whey protein isolate and inulin and Evaluation of its viability during storage and simulated gastrointestinal conditions
پوشش دهی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رئوتری با استفاده از ایزوله پروتئین سویا و آب پنیر و اینولین و بررسی زنده مانی آن طی دوره نگهداری و شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Zataria multiflora essential oil in perch fillet to growth inhibition of Aeromonas hydrophila
تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration of Eucalyptus globulus essential oil on a number of pathogenic bacteria and the cause of food spoilage
بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا و عامل فساد مواد غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Sourdough on Microbial, Chemical and Organoleptic Characteristics of Sangak Bread
تاثیر خمیرترش بر ویژگی‌های میکروبی، شیمیایی و ارگانولپتیکی نان سنگک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of replacing cow milk by millet milk on the physical, chemical and organoleptic characteristics of set yogurt
مطالعه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست قالبی تولید شده از مخلوط شیر ارزن و شیر گاو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

بررسی اثر استفاده از پوشش پروتئینی ژلاتین به‌همراه عصاره گل میخک برای افزایش کیفیت نگهداری فیله ماهی قزل‌آلای سرد شده در دمای C‌ º4
بررسی اثر استفاده از پوشش پروتئینی ژلاتین به‌همراه عصاره گل میخک برای افزایش کیفیت نگهداری فیله ماهی قزل‌آلای سرد شده در دمای C‌ º4
| [Abstract-FA] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of Hyssopus officinalis extract on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria: A study "in vitro"
بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی عصاره زوفا بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی: مطالعه در شرایط برون‌تنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles