دوره 18، شماره 110 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 110 صفحات 163-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hosseni B, nazoori F, Mirdehghan H. Study on Storage of Fresh Pistachio Cultivar Ahmad Aghaie Using Gamma Aminobutyric Acid and Carnuba Wax. FSCT 2021; 18 (110) :153-163
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43845-fa.html
حسینی بتول، ناظوری فاطمه، میردهقان سیدحسین. مطالعه انبارمانی پسته تر رقم احمد آقایی با کاربرد گاماآمینوبوتریک اسید و واکس کارنوبا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :153-163

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43845-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران ، fatemehnazoori@yahoo.com
چکیده:   (1576 مشاهده)
در سال 1397 آزمایشی به منظور بررسی تیمار تلفیقی گاماآمینوبوتیریک اسید و واکس کارنوبا روی انبارمانی پسته تر بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل پوشش¬های خوراکی در 5 سطح شامل؛ شاهد (آب مقطر)، گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (G10)، یک درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (C1G10)، دو درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (C2G10) و سه درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (C3G10) و زمان انبارمانی در دو سطح (25 و 50 روز) بود. نتایج نشان داد در طی انبارمانی اکثر ویژگی‌های کمی و کیفی از جمله سفتی پوست و مغز ( از 4 تا 8 درصد در تیمارهای مختلف برای سفتی پوست و از 7 تا 19 درصد در تیمارهای مختلف برای سفتی مغز)، درصد رطوبت پوست ( از 1 تا 2 درصد)، کلروفیل کل مغز (از 11 تا 34 درصد برای تیمارهای مختلف)، عطر (از 3 تا 30 درصد) و طعم (7 درصد کاهش در روز 50ام انبارمانی) روند نزولی نشان داد. در طی زمان انبارداری کارتنوئید مغز (از 5 تا 22 درصد) ترکیبات فنلی کل مغز (از 35 تا 44 درصد)، فلاونوئید مغز (از 8 تا 32 درصد)، لیپید مغز(از 31 تا 65 درصد)، فعالیت آنتی اکسیدانتی (از 2 تا 4 درصد) روند صعودی داشتند. به نظر می‌رسد تیمار C1G10 در بین تیمارهای کابردی قادر به حفظ اکثر ویژگی‌های کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز انبارمانی می‌باشد.
متن کامل [PDF 548 kb]   (924 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک
دریافت: 1399/4/1 | پذیرش: 1399/6/31 | انتشار: 1400/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.