دوره 18، شماره 110 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 110 صفحات 128-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

saeedi M, Mirdehghan H, nazouri F, Esmaeilizadeh M. Effect of activated carbon and potassium permanganate on improving the storage characteristics and maintaining the quality of pistachio cv 'Ahmad Aqhaei'. FSCT 2021; 18 (110) :117-128
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-28469-fa.html
سعیدی مریم، میردهقان سیدحسین، ناظوری فاطمه، اسماعیلی‌زاده مجید. اثر کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم بر بهبود ویژگی‌های انبارمانی و حفظ کیفیت پسته تر رقم ’احمدآقایی‘. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :117-128

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-28469-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان
2- گروه علوم باغبانی. دانشکده کشاورزی- دانشگاه ولی عصر رفسنجان ، mirdehghan@vru.ac.ir
چکیده:   (1601 مشاهده)
پسته یکی از محصولات مهم باغبانی است که به دو صورت تر و خشک مصرف می‌شود. پسته تر به‌دلیل تنفس زیاد، تولید حرارت و رطوبت بالا بسیار فساد‌پذیر است و عمر انبارمانی کوتاهی دارد. لذا به‌منظور بهبود کیفیت و افزایش عمر انبارمانی این محصول آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور تیمار (شاهد ، بالشتک‌های حاوی کربن فعال 2 گرمی، کربن فعال 4 گرمی، کربن فعال 2 گرمی آغشته به پرمنگنات پتاسیم اشباع، کربن فعال 4 گرمی آغشته به پرمنگنات پتاسیم اشباع) و زمان انبارمانی (0، 20 و 45 روز) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار روی پسته تر رقم احمدآقایی صورت گرفت. نتایج نشان داد که شاخص‌های ارزیابی شده مؤثر در کیفیت میوه شامل کاهش وزن، سفتی پوست نرم، کلروفیل کل، درخشندگی پوست نرم، تغییرات رنگ کل، فعالیت ضداکسیداسیونی، آنتوسیانین، ترکیبات فنلی پوست و مغز و فعالیت آنزیم پلی‌فتل‌اکسیداز تحت تأثیر تیمارها و دوره انبارمانی قرار گرفت . سفتی پوست نرم، کلروفیل کل، درخشندگی پوست نرم، فعالیت ضداکسیداسیونی، آنتوسیانین و ترکیبات فنلی پوست و مغز میوه طی دوره انبارمانی کاهش یافت اما کاهش وزن، تغییرات رنگ کل و فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز افزایش پیدا کرد و تیمارهای اعمال شده سبب حفظ فعالیت ضداکسیداسیونی، میزان آنتوسیانین، ترکیبات فنلی و دیگر پارامترهای مؤثر در کیفیت میوه نسبت به شاهد گردید. در این بین تیمار کربن فعال 4 گرمی آغشته به پرمنگنات پتاسیم اشباع بیشترین تأثیر را بر حفظ ویژگی‌های کمی و کیفی این رقم پسته داشت.
متن کامل [PDF 960 kb]   (1020 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک
دریافت: 1397/10/1 | پذیرش: 1399/6/31 | انتشار: 1400/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.