Alizadeh behbahani B, Noshad M. Evaluation of the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of Hyssopus officinalis extract on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria: A study "in vitro". FSCT 2021; 18 (110) :1-9
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43563-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی عصاره زوفا بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی: مطالعه در شرایط برونتنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :1-9
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43563-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (2075 مشاهده)
گیاه زوفا (Hyssopus officinalis L)، متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد میکند. هدف از این پژوهش آزمایشگاهی، ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره گیاه زوفا به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویههای بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره زوفا قطر هاله عدم رشد افزایش یافت. بیشترین هاله بازدارندگی با قطر 70/19 میلیمتر در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر برای باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد. در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر عصاره اتانولی زوفا کمترین هاله عدم رشد با قطر 30/13 برای باکتری اشرشیا کلی مشاهده شد. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره گیاه زوفا برای باکتریهای سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 64، 64، 8 و 16 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی عصاره زوفا نیز به ترتیب 128، 128، 32 و 64 میلیگرم بر میلیلیتر بود. دادههای به دست آمده در این مطالعه تایید میکنند که عصاره زوفا مانع از رشد تعدادی از میکروارگانیسمهای بیماریزا در شرایط برونتنی شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1399/3/21 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1400/1/15