radbeh Z, Asefi N, Hamishehkar H, Rofegarinejad L, PEZESHKI A. Production of Cornus mas extract nano carrier and release evaluation of nano encapsulated ‘ bioactive compounds in semi digestive condition. FSCT 2021; 18 (110) :141-152
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38523-fa.html
رادبه زرین، آصفی نارملا، همیشه کار حامد، روفه گری نژاد لیلا، پزشکی اکرم. تولید نانوحامل حاوی عصاره Cornus mas (زغال اخته) و ارزیابی رهایش ترکیبات زیست فعال ریز پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده گوارشی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :141-152
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38523-fa.html
1- دانشگاه ازاد تبریز
2- دانشگاه ازاد تبریز ، n.asefi@iaut.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
4- دانشگاه تبریز
چکیده: (2594 مشاهده)
چکیده
ترکیبات زیست فعال میوه زغال اخته به عنوان آنتی اکسیدانهای قدرتمند شناخته شده اند. پایداری این ترکیبات و سایر عصارههای آنتوسیانینی بسیار حایز اهمیت بوده و درون پوشانی روشی مناسب برای افزایش پایداری این ترکیبات میباشد بطوریکه باعث افزایش کاربرد ترکیبات زیست فعال در زمینههای غذایی، دارویی و آرایشی میگردد. در این تحقیق، فعالیت آنتیاکسیدانی ترکیبات زیست فعال محصور شده عصاره استخراجی زغال اخته توسط نانوکیوبوزومهای پوشش داده شده با روکش رودهای و رهایش آن در شرایط شبیه سازی شده محیطهای گوارشی بررسی شد. عصاره استخراجی به دو شکل ، درون پوشانی شده در نانو کیوبوزومهایی با روکش رودهای و عصاره آزاد، برای تعیین اثر حفاظتی درون پوشانی بر روی ثبات ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانها مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده میانگین اندازه ذرات و مقدار زتا پتانسیل نانو کیوبوزومها به ترتیب4 ± 3/49 نانومتر و 5± 16- میلی ولت بود. همچنین نتایج FTIR نشان داد که هیچگونه بر همکنشی بین عصاره زغال اخته و نانوکیوبوزومها صورت نگرفته است عصاره فقط بصورت فیزیکی درون آنها قرار گرفته است.
واژگان کلیدی: آنتی اکسیدان، نانو کیوبوزوم، ترکیبات زیست فعال، زغال اخته، پلی فنل ها، برون تنی
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1398/9/6 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1400/1/15