دوره 18، شماره 110 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 110 صفحات 152-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

radbeh Z, Asefi N, Hamishehkar H, Rofegarinejad L, PEZESHKI A. Production of Cornus mas extract nano carrier and release evaluation of nano encapsulated ‘ bioactive compounds in semi digestive condition. FSCT 2021; 18 (110) :141-152
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38523-fa.html
رادبه زرین، آصفی نارملا، همیشه کار حامد، روفه گری نژاد لیلا، پزشکی اکرم. تولید نانوحامل حاوی عصاره Cornus mas (زغال اخته) و ارزیابی رهایش ترکیبات زیست فعال ریز پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده گوارشی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :141-152

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38523-fa.html


1- دانشگاه ازاد تبریز
2- دانشگاه ازاد تبریز ، n.asefi@iaut.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
4- دانشگاه تبریز
چکیده:   (2594 مشاهده)
چکیده
ترکیبات زیست فعال میوه زغال اخته به عنوان آنتی اکسیدان­های قدرتمند شناخته شده اند. پایداری این ترکیبات و سایر عصاره‏های آنتوسیانینی بسیار حایز اهمیت بوده و درون پوشانی روشی مناسب برای افزایش پایداری این ترکیبات می­باشد بطوریکه باعث افزایش کاربرد ترکیبات زیست فعال در زمینه­های غذایی، دارویی و آرایشی می­گردد. در این تحقیق، فعالیت آنتی­اکسیدانی ترکیبات زیست فعال محصور شده عصاره استخراجی زغال اخته توسط نانوکیوبوزوم‌های پوشش داده شده با روکش روده­ای و رهایش آن در شرایط شبیه سازی شده محیط‌های گوارشی بررسی شد. عصاره استخراجی به دو شکل ، درون پوشانی شده در نانو کیوبوزوم‌هایی با روکش روده­ای  و عصاره آزاد، برای تعیین اثر حفاظتی درون پوشانی بر روی ثبات ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان­ها مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده میانگین اندازه ذرات و مقدار زتا پتانسیل نانو کیوبوزومها به ترتیب4 ± 3/49 نانومتر و 5± 16- میلی ولت بود. همچنین نتایج FTIR نشان داد که هیچگونه بر همکنشی بین  عصاره زغال اخته و نانوکیوبوزومها صورت نگرفته است عصاره فقط بصورت فیزیکی درون آنها قرار گرفته است.  
 
واژگان کلیدی: آنتی­ اکسیدان، نانو کیوبوزوم، ترکیبات زیست فعال، زغال اخته، پلی فنل ها، برون تنی
 
متن کامل [PDF 1034 kb]   (2124 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1398/9/6 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1400/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.