ارزیابی فعالیت ضد‍‌قارچی و قطرهاله عدم رشد عصاره جَفت بلوط ایرانی برکپک‌های پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم و پنی‌سیلیوم ایتالیکوم (شاخص فساد کپک‌زدگی پس از برداشت میوه مرکبات)

نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
2 پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی. پژوهشگاه استاندارد.
3 گروه بیولوژی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
4 گروه فیزیک ، دانشکده علوم پایه واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ،ایران.
چکیده
استفاده از منابع گیاهی نظیر تانن‌ها، فلاونوئید به عنوان جایگزین سموم قارچ کش بود. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد‌قارچی عصاره َجفت بلوط ایرانی پس از استخراج به روش‌های مختلف، بر روی دو گونه کپک آبی (پنی‌سیلیوم ایتالیکوم) و کپک سبز (پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم )به عنوان شاخص فساد کپکی میوه مرکبات می باشد.در این مطالعه سوش‌های قارچی مورد نظر تحت تاثیر غلظت‌های افزایشی عصاره گیاهی قرار‌گرفتند. فاکتورهای مورد بررسی‌ شامل حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) 0 (میلی‌گرم بر میلی‌لیتر)، حداقل غلظت کشندگی(MFC)( میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و قطر هاله عدم رشد( میلی متر) با روش‌های رقت لوله ای، کشت سطحی و انتشار در چاهک آگار(WD) تعیین شد. بررسی‌ها نشان داد، غلظت‌های مختلف عصاره آبی اثر معنی داری)۰۵/۰>p (بر قطر هاله عدم رشد کپک‌ها دارد. اثر ضد‌قارچی به ویژه در غلظت‌های 40 و80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره آبی به‌ طور معنی‌داری )۰۵/۰>p (افزایش یافت. سم فلودیوکسیونیل ۲۵٪ به عنوان گروه کنترلی از لحاظ تاثیر بر رشد کپک‌ها تفاوت معنی داری )۰۵/۰>p ( از نشان داد. بطور کلی، عصاره جَفت بلوط ایرانی را می‌توان جهت کنترل فساد قارچی میوه مرکبات استفاده نمود.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Evaluation of antifungal effect and non-growth diameter, of Persian oak’s Jaft extract on Penicillium digitatum and Penicillium italicum molds (indicator of mold spoilage after citrus fruits harvest)

نویسندگان English

Tayebeh Shokohi 1
Alireza Shahab Lavasani 1
Farnaz Dastmalchi 2
Hamed Zarei 3
Kobra Hajizadeh 4
1 Department of Food Sciences and Technology, Faculty of Agriculture, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.
2 Food Technology and Agricultural Products Research Center - Standard Research Institute
3 Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
4 Department of Physics, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
چکیده English

The usage of plant extraction such as tannins, flavonoids & et. as an alternative to fungicidal effects. The aim of this study was to evaluate of the antifungal effect of Iranian oak Jaft extract after extraction by different methods on Penicillium italicum and (Penicillium digitatum as an indicator of citrus fruit mold spoilage. molds were expossered by different concentrations of oak Jaft extract. The investigated factors including minimum inhibitory concentration (MIC) (mg/ml), minimum lethal concentration (MFC) (mg/ml) and non-growth diameter (mm) were determined by the methods of tube dilution, surface culture and diffusion in agar well (WD). The results showed that different concentrations of aqueous extract had significantly effect (p<0.05) on the non-growth diameter of molds. The antifungal effect was significantly (p<0.05)increased in concentrations of 40 and 80 mg/ml aqueous extract. In this research, Fludioxionil 25% poison as a control group showed a significant difference(p<0.05) in molds growth. In general, the extract of Iranian oak Jaft can be used to control the fungal spoilage of citrus fruits.

کلیدواژه‌ها English

Jaft
Penicillium italicum
Penicillium digitatum
Aqueous extract
antifungal effect
[1] Azadedel, S., Hanachi, P. & Saboora O. ( 2016). Investigation of soluble and insoluble tannins and anthocyanins assay in two Cultivar pistachio (Pistacia vera L). FSCT; 14 (63) :179-186.
[2] An'aam, M., Riyahi Zaniani, F. & Shirmardi Dezaki, F. ( 2021), Antimicrobial Effect of Hydroalcoholic Extracts of Oak Jaft (Quercus Persica) and Echium Amoenum on Shigella Flexneri. Qom Univ Med Sci J; 15(5): 352-357.
[3] Khosravi, A., Behzadi, A. (2002), Comparison of the Antibacterial Activity of the Seed Hull of Quercus Brantii on Some Gram Negative Enteric Bacilli With Some in-Use Antibiotics. J Arak Uni Med Sci; 5(1) :1-6
[4] Sharifi, A., Gorjipour, R., Gorjipour A., sardsiri M., Mohammadi R. & Jabarnejad A. (2012), Antifungal Effect of Quercus Infect Oria Gall (Oak) on Saprolegnia Fungi. Armaghane Danesh; 17(1) :78-84
[5] Alizadeh behbahani, B., Tabatabaei Yazdi, F., Shahidi, F. & Mohebbi M. (2015), Antifungal Effect of Aqueous and Methanolic Avicennia Marina Leaves Extracts on Alternaria citri and Penicillium digitatum . Zahedan Journal of Research in Medical Sciences;15 (10):29-33.

[6] Ebrahimi, A., Khayami M. & Nejati, V. (2010), Evaluation of the Antimicrobial Activity of Quercus Percica Jaub & Spach Frut’s Hydroalcoholic Extract in Disc Diffusion Method. Journal of medicinal plant ; 9(33): 26-34.
[7] Panahi, J., Havasian, M. R. & Pakzad, I. (2014), Studying the inhibitory effect of alcoholic extract of inner stratum of oak fruit (jaft) and hydroalcoholic extract of summer bulb on acinetobacter in vitro. Iranian Journal of Public Health; 43(2): 36-37.
[8] Zarei, M., Fadaei, V. & Mirzaei, M. (2022), In Vitro Antimicrobial Activity of the Alcoholic Extract of Quercus brantii subsp. persica. Journal of Human Environment and Health Promotion; 8(1): 22-26.
[9] Alipour, S., Dehshahri, S. & Afsari A.( 2018), Preparation and Evaluation of a Herbal Mouthwash Containing Oak Husk of Quercus brantii and Zataria multiflora. Jundishapur J Nat Pharm Prod;13(3):e13420.
[10] Ebrahimi, A., Khiabani, M. Vahidi, N. (2022), Comparition of Antimicrobial effect Of Different Part OF Quercus Persica Againt Eshershiacoli. Ofogh-E-Danesh; 17(454 ):11–17.
[11] Babadi, E., Bamzadeh, Z. & Babadi, F. (2017), Comparison of the antibacterial effects of chlorhexidine mouth washes with Jaftex mouth wash on some common oral microorganisms: An in vitro study. Middle East J Fam Med; 15(9): 3-20.
[12] Kakoie,A., Karimi,K., Toghiani, s. (2019), The Effect of Hydroalcoholic Extract Internal Layer of Iranian Oak (Quercus persica) on the Process of Wound Healing and Collagen Synthesis in Wistar Rats, Journal of Animal Biology; 12(1): 49-56.
[13] Mirzaei, A., Mirzaei, N., Mirzaei, M., Delaviz, H. (J 2011), Hepatoprotectives effect of Iranian grape seed and Jaft (a part of oak fruit) extracts against CCL4 induced-liver toxicity in rats. Iran South Med; 14 (4) :230-239.
[14] Ghaemmaghami, S. S., Balali, G, R. (2013), Using pectic zymogram technique to identify interspecies variation of some Penicillium species.
[15] Mojtaba, T., Azizi, E., Sharifi, M. (2010), Antibacterial and antifungal activity of hydroalcoholic and etheric extracts of Quercus brantii; 2(4): 7.
[16] Iranian National Standard, Namber 2325, Microbiology of food and animal feed - General requirements and guidelines for microbiology tests.
[17] Iranian National Standard, Namber 5875, Preservatives-Determining the Minimum Inhibitory Concentration( MIC) Microbiological Test Method.
[18] Barani Biranvand, Z., Jafari, F., Shahram, A., Karmi, M. (2019), Investigating the effect of Gall on Biochemistry compounds Quercus persica trees (Case Study: Blouran Area Lorestan Province). Journal of Plants Research(Iranian Journal of Biology); 31(4): 918-932

[19] Browing, B.(1967). Methods of wood chemistry, United state of America. interscience publisher; pp: 389 – 90
[20] Montaha Dargah, S., Ebrahimzadeh , M.,Morady, p.(2015). Investigation of three extraction methods on total phenol and flavonoid activity and nitric oxide release in common vetch plant (Vicia hirsuta) grown in Mazandara. National conference on new topics in agriculture;3
[21] Jahandideh A., Akbarzadeh A., Vakili Moghadam N., Ziabakhsh Tabari P., Erfani, N S. (2019). Effect of F. parviflora Extract on Wound Healing in Diabetic Rats . J Mazandaran Univ Med Sci; 29 (175) :25-36